Fukushima tuumajaama piirkonnas sündis kõrvadeta küülik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvadeta küülik
Kõrvadeta küülik Foto: perthnow.com.au

Jaapani märtsikuises maavärinas ja tsunamis kannatada saanud Fukushima tuumajaama piirkonnas elab kõrvadeta küülik.

Kohalike sõnul võib see mais sündinud küülik olla esimeseks märgiks tuumakatastroofi mõju kohta, kirjutab news.com.au.

Kõrge radioaktiivne saastatus mõjutas mitmel viisil sealset keskkonda, tekitades atavisme.

Video kummalisest küülikust tekitas Jaapanis paanikalaine. Kardetakse, et ka vigaseid lapsi võib varasemast rohkem sündida.

Jaapani ametnikel, tuumajaama töötajatel ja päästetöötajatel oli suuri probleeme lekkima hakanud tuumajaama stabiliseerimisega.

Ametnikud kehtestastid tuumajaama ümber kuni 20 kilomeetri ulatuses ohutsooni, elanikud evakueeriti. Kohalike farmerite saadused olid radioaktiivselt saastatud. Samuti ei tohtinud juua ega kasutada kraanivett.

Eksperdid on pidevalt mõõtnud radiatsiooni taset.

Jaapani valitsusesindaja sõnul on Fukushima katastroof märksa laiem, kui esialgu arvati.

Nüüdseks on Jaapani looduskatastroofist möödunud kolm kuud, kuid ikka elab rohkem kui 90 000 inimest evakuatsioonikeskustes. Osa paiku on tsunami tekitatud jäänustest puhastatud, kuid enamik on ikka veel puhastamata.

Jaapani valitsuse andmetel hukkus 11. märtsil Jaapani kirdeosa tabanud maavärina ja tsunami tagajärjel 15 413 inimest ning 8069 inimest on teadmata kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles