New Yorgis «jalutanud» puuma hukkus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Connecticuti osariigis Milfordis hukkunud puuma
Connecticuti osariigis Milfordis hukkunud puuma Foto: SCANPIX

New Yorgi lähistel Connecticuti osariigis Milfordis jooksis kiirteele puuma, kes jäi seal sõitnud SUV alla ja hukkus.

SUV juht pääses vigastusteta, edastab foxnews.com.

Connecticuti võimude sõnul ei ela nende osariigis puumasid ja selle tõttu arvatakse hukkunud loom olevat sama, keda nähti ka New Yorgi eeslinnas Greenwichis.

Suure kaslase surnukeha viidi osariigi keskkonnakaitse keskusse, kus teda uuritakse. Loomast tehakse fotod, talt võetakse käpajäljed ja otsitakse teisi tõendusmaterjale. Eesmärgiks on teha kindlaks, kas tegemist on sama loomaga, keda märgati Greenwichis.

Keskkonnakaitse ametniku Dennis Schaini sõnul on puumad võimelised läbima pikki vahemaid. Päevas isegi paarsada kilomeetrit.

Kuna USA idarannikul looduses puumasid ei esine, siis arvatakse, et see loom põgenes kuskilt või siis lasti meelega vabadusse.

Lähim suurim puumade asuala on Missouri osariigis, mis asub New Yorgist ja Connecticutist üsna kaugel.

«Puumad hoiduvad inimestest ja inimasustustest kõrvale. Tegemist on üksinda elavate ja jahti pidavate loomadega,» lausus puumade uurimise organisatsiooni The Cougar Network asutaja Bob Wilson.

USA kalandus- ja metsandusameti andmetel suri USA idaaladel puuma välja 19. sajandi lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles