Kanakasvataja: lennukid põhjustavad kanamunade lõhkemist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanakasvataja: kanade sees olevad munad lõhkevad
Kanakasvataja: kanade sees olevad munad lõhkevad Foto: AFP / Scanpix

Briti ökokanade kasvataja sõnul on  madalalt lendavate lennukite ja kuumaõhupallide tõttu kanade sees olevad munad hakanud lõhkema ning kanad selle tõttu surema.

Abbi Vincent-Lloydi kinnitusel on ta pärast seda, kui üle tema farmi hakkasid lendama lennukid ning kuumaõhupallid, kaotanud 30 kana, kirjutab The Telegraph.

Lloyd lisas, et lennumasinad tekitasid kanadele stressi.

«Kanad sattusid paanikasse ning hakkasid sihitult edasi-tagasi jooksma, põrgates üksteise vastu. Siis hakkasid kanad surema,» selgitas kanakasvataja.

Naine lasi kodulindudele lahkamise teha ning paljastus, et kanadel oli  stressist ja munade lõhkemisest tekkinud peritoniit ehk kõhukelmepõletik.

«Kui ma loomaarstile rääkisin madalalt lendavatest lennukitest ja kuumaõhupallidest, mõistis ta kohe, mis kanade surma põhjustas. Munade lõhkemise tagajärjel tekkis põletik ja kanad surid,» lisas inglanna.

Osa Vincent-Lloydile kuuluvatest kanadest on lennukite ja kuumaõhupallidega juba harjunud ning neil probleeme ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles