Kehapositiivne Lena Dunham kaalutõusu järel: ma olen vaba ja õnnelik

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lena Dunham
Lena Dunham Foto: SCANPIX

Näitleja Lena Dunham, kes kutsub ennast «kehapositiivsuse sõdalaseks», avaldas Instagramis «enne ja pärast» fotod, millel on näha, et ta on kõvasti juurde võtnud. Naine ei lase sellel end heidutada ja ütles, et on õnnelik.

Esimene foto on tehtud eelmise aasta aprillis, milles ta kannab oma peenikesel kehal musta kleiti ja kõrgekontsaga saapaid. Teine pilt, mis on tehtud küllaltki hiljuti, on Dunham koos enda 13-aastase koera Bowie'ga.

«Vasakul: 70 kilo, sain pidevalt komplimente ning mehed tegid igasuguseid pakkumisi ning olin pidevalt esikaantel rääkimas dieetidest, mis töötavad,» kirjutas 32-aastane Dunham postituse juurde. «Paremal: 81 kilo, õnnelik ja vaba, sain komplimente inimestel, kes lähevad mulle korda, põhjustel, millest ma hoolin, söön tervislikke snäkke ja olen koera tõstmisest tugev.»

Dunham tunnistas, et ta vahest vaatab pilti endast kõhnana ja igatseb seda, mida näeb, kuid tuletab siis endale meelde, missugust valu ta tol ajal tundis.

 

On the left: 138 pounds, complimented all day and propositioned by men and on the cover of a tabloid about diets that work. Also, sick in the tissue and in the head and subsisting only on small amounts of sugar, tons of caffeine and a purse pharmacy. On the right: 162 pounds, happy joyous & free, complimented only by people that matter for reasons that matter, subsisting on a steady flow of fun/healthy snacks and apps and entrees, strong from lifting dogs and spirits. Even this OG body positivity warrior sometimes looks at the left picture longingly, until I remember the impossible pain that brought me there and onto my proverbial knees. As I type I can feel my back fat rolling up under my shoulder blades. I lean in.

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

«Ma oksendasin salvrätikusse ning mu pea valutas, sõin vähe suhkruid, tarbisin metsikutes kogustes kofeiini ning drooge,» paljastas ta. «Ma mäletan seda tohutut valu, mida ma siis tundsin, ja mis mind piltlikult põlvili surus,» kirjutab Fox News.

Dunham rääkis enda suurest kaalukaotusest 2017. aastal Ellen DeGeneresi jutusaates, öeldes, et mõnikord pole Hollywoodis lihtsalt võimalik võita.

«Ühel hetkel olid inimesed minu ümber, kes süüdistasid mind silmakirjalikkuses, ütlesid, et nad arvasid, et ma olen kehapositiivsuse poolt. «Ma arvasin, et sa oled inimene, kes on kõikide erinevate kehatüüpide poolt». Ma vastasin, et jah, olen küll, kuid meie keha muutub, me elame kaua aega ja selline asi on tavaline,» rääkis Dunham eelmise aasta märtsikuu jutusaates.

Mõned kuud hiljem, juunis 2017, avaldas Dunham Instagramis endast alasti pildi ja tunnistas, et on enda pirnikujulise meepotiga rahul, viidates enda kõhule. Lisaks sellele kritiseeris ta ka ajakirja, kes oli ta pannud esikaanele, mille juures olid nõuanded, kuidas kaalu kaotada.

Dunhamil on viimastel aastatel olnud mitmeid terviseprobleeme, kannatades krooniliste valudes käes pärast endometrioosi. Valud olid nii suured, et ta otsustas hüsterektoomia kasuks. Tegu on protseduuriga, kus eemaldatakse osa või terve naise emakas.

Dunham läks jaanuaris lahku enda pikaaegsest kallimast Jack Antonoffist, kellega ta oli koos viis ja pool aastat. Pärast lahkuminekut on nad jäänud headeks sõpradeks. Antonoff avaldas pärast hüsterektoomiat Dunhamile ka avalikku toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles