Seekordses retseptivalikus on toekas pastasalat, kerged singi- ja kanavardad, mida hõlbus varem valmis teha, varraste lisandiks sobiv salat ja suve algusele kohaselt suur maasikatort.
Toitva salati soovitan juba eelmisel õhtul valmis teha ja öö läbi külmkapis maitsestuda lasta.
Suvise peo pidulikuks lõpetuseks sobib imemaitsev maasikatort, milles mõnusa piparmündise nüansi annavad purustatud Marianne kommid.
Maasika-piparmünditort pildiga
12 tk
Tordipõhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
0,5 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
niisutamiseks 1 dl piima
Täidis:
0,5 l värskeid maasikaid
0,5 dl suhkrut
1,5 dl vahukoort
1 sl suhkrut
250 g kohupiimakreemi
150 g purustatud Marianne komme (Marianne Crush)
2 banaani
Kaunistamiseks:
2,5 dl vahukoort
0,5 l värskeid maasikaid
Valmistamine
Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu hulka omavahel segatud kuivained ja sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks. Vala tainas siledapõhjalisse 26–28sentimeetrise läbimõõduga koogivormi ja küpseta ahjus 175kraadises kuumuses umbes 30 minutit. Lase põhjal pärast küpsemist veidi jahtuda ning kummuta siis vormist välja.
Täidiseks purusta maasikad koos suhkruga ja tõsta kõrvale. Vahusta 1,5 dl vahukoort, lisa suhkur, purustatud Marianne kommid ja kohupiim ning sega kreem ühtlaseks. Koori banaanid ja lõika õhukesteks viiludeks.
Lõika jahtunud koogipõhi kolmeks osaks. Tõsta alumiseks jääv osa tordialusele või suurele taldrikule ning niisuta piimaga. Tõsta peale purustatud maasikaid, banaaniviilusid ja vahukoore-kohupiimakreemi. Talita samamoodi kahe ülejäänud osaga. Tõsta veel kaunistamata tort paariks tunniks külma.
Vahetult enne serveerimist vahusta 2,5 detsiliitrit vahukoort ja kata tort sellega nii pealt kui külgedelt. Kaunista maasikate ja šokolaadipuruga.