Lepnal tuleb koguperepäev “Hooli endast ja teistest”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepäeval on kohal ka hobused. Foto on illustreeriv.
Perepäeval on kohal ka hobused. Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

18. juunil korraldab MTÜ Meie Energia Lepna külaplatsil kogupereürituse “Hooli endast ja teistest”, kus on esindatud mitmed ametkonnad, näiteks politsei, päästeamet, vabatahtlikud päästjad ja punane rist.


MTÜ Meie Energia projektijuhi Elve Tänavotsa sõnul on koguperepäeva näol tegemist lõbusa suvise kogukonnapeoga, kus antakse praktilist nõu.

“Erinevad organisatsioonid tulevad kohale, näitavad oma tehnikat ning räägivad, kuidas meie huvitavas ja keerulises keskkonnas ellu jääda – kuidas ise hästi hakkama saada ja kuidas sõpra aidata,” rääkis Tänavots. “Vabatahtlikud organisatsioonid, nagu kaitseliit ja punane rist, räägivad noortele, et on palju huvitavaid üritusi, kust osa võtta, oma aega toredalt sisustada ning saada ise teadlikumaks ja õppida teisi aitama.”

Koguperepäeva toimetused algavad juba keskpäeval. Lõbusat vaatamist pakuvad kilplased, kes Elve Tänavotsa sõnul teevad kõike kilplaste moel.

“Näitavad näiteks, kuidas kilplased tuld kustutavad ja sealsamas näitab pääste­amet, kuidas seda teha,” tõi MTÜ Meie Energia projektijuht näite.

Lisaks tuleb esitamisele kilplaste ohutuse teemaline laul. “Kõik on oodatud osa saama, sest tarkused ei jookse kellelgi mööda külgi maha,” kutsus Tänavots tasuta koguperepäevale.

Päev on sisustatud mitmekülgselt – korraldatakse seltskonnamänge, viktoriine ja võistlusi nii lastele kui täiskasvanutele.

Päeval pakutakse külalistele ka kehakinnitust.

Samuti on kohal päästeameti pommikoer ning hobused, kes esitavad etenduse.

Õhtul toimub simman, tantsuks mängib ansambel Kuldne Trio ning süüdatakse lõke. Korraldajad lubavad õhtuks üllatustki.

MTÜ Meie Energia tegevuse eesmärk on kaasa aidata maaelu ja külade säilimisele ning kogukonna arengule. Möödunud aastal korraldas ühing Lepnal jõulupeo ja jaanipeo, korraldatud on punase risti esmaabikoolitust ja veetud Lepnal “Teeme ära!” talgupäeva.

MTÜ Meie Energia loodi Elve Tänavotsa sõnul selleks, et elavdada omaaegse Energia kolhoosi piirkonda, kus toimus sageli põnevaid üritusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles