Soome kunstiline punkbänd Circle harjutab Rabarockiks inimpüramiidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Circle Soomest
Ansambel Circle Soomest Foto: Promopilt

Kümme aastat tegutsenud psühhedeelse rockmuusika grupp Circle on mitmete kriitikute meelest teeninud oma eripärase stiiliga välja suisa kultusliku staatuse, vahendas Rabarocki veebileht.

Bändi esinemised oma maagilises ja värvikas hulluses meenutavad šamanistlikke rituaale, omapära lisab inglise ja soome keelte baasil välja mõeldud keel – meronia, millele nad endiselt oma loomingu rajavad. Märkimisväärne on Circle‘i stuudio- ja kontsertsalvestuste hulk, näiteks vahemikul 2003–2007 avaldasid nad 12 albumit.

Mis on käsil teie muusikalises maailmas?

Enamus meist läheneb neljakümnele, seega liiguvad meie huvid täiskasvanutele suunatud rocki viljelemise suunas. Loodame, et meie muusikaline visioon laiendab melomaanide dimensioone.

Kuidas te Rabarockiks valmistute?

Suve ülistamiseks toome oma esinemisesse midagi uut. Proovime näiteks inimpüramiidi ja teisi koreograafilisi seadeid, ettevaatlikult loomulikult. Siis lükkme needid ja ogad selga ning ülistame rokki nagu see oleks viimane päev meie elus.


Viis fakti, mida eestlased teie bändi kohta kindlasti teadma peaksid ...

1. Meie kõige pikemad liikmed on umbes kolme meetrised. 2. Oleme eneseimetlejad ning kanname moekaid riideid. 3. Meie enesekriitika pärineb kiviajast. 4. Me pole kvalifitseeritud. 5. Oleme kohanejad ja väga sõbralikud.

Olete siin ka varem esinenud – kuidas läks?

See oli veebruaris Von Krahlis toimunud festivalil Heliosphere. Tõime sellesse hukatusele orienteeritud õhtusse veidi päikesepaistet ja katmatut optimismi. Publik leppis sellega, vähemalt ei läinud keegi minema. Mingil hetkel olid nad aga ilmselt päris segaduses. Üks kohalik mees ütles, et ju siis nad väärivad seda.

Kas olete Eestis ka mõnel muul kontserdil käinud?

Jah, oleme. Osad meist käisid Kanadast pärit Jaki Liebezeiti kontserdil, kes nii mõned aastad tagasi Tallinnas esines. Ta on maailma parim trummar. Enamus meie bändist on Eestit külastanud aga väga erinevate bändide koosseisus mängides. Samas teised Eesti piirkonnad on meie jaoks veel tundmatud.

Milliseid bände te Rabarockil kindlasti näha soovite?

PIL, NoMeansNo, J.M.K.E., Electric Wizard ja Apelsin on esimesed nimed, mis sellest esinejate nimekirjast silma hakkavad. Kuid kindlasti on huvitav ka midagi uut leida.

Mida arvate Sunrise Avenuest?

Me ei tea nende reitingutest midagi ja samuti pole meil oma arvamust nende muusika kohta.

Kuidas te oma muusikalist maailma kirjeldaksite – naised, õlu ja rock'n'roll?

Proovime rock'n'rolli ilma nende kaheta.

Mida arvate Eestis elavatest naistest?

Eelmisele vastusele viidates, siis oleme snoobilik ja kunstiline punkbänd ja ei tea naistest suurt midagi. Välja arvatud nende riided.

Kas teil on festivalil aega ka pidutseda, lõõgastuda ja nautida või peate kohe kuskile edasi kiirustama?

Meil on terve reede õhtu Rabarocki jaoks plaanitud. Pidu – noh, võib-olla. Lõõgastumine – kindlasti. Meie järgmine esinemine pärast seda on Soomes Provinssirockil pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles