Kalarannas avatakse installatsioon ja supelhooaeg

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"LIFT11" installatsioon "Kelluke".
"LIFT11" installatsioon "Kelluke". Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX BALTICS

Sel pühapäeval, 12. juunil avatakse Euroopa kultuuripealinna linnainstallatsioonide festivali “LIFT11” teos “Kalarand” ja sellega koos ühtlasi ka Kalaranna suvehooaeg.

Festivali korraldaja Margit Aule teatel ei ole Kalarand küll ametlik supelrand, et tegu on isetekkinud rannaga Linnahalli ja Patarei vahelisel rannalõigul, mis on saanud piirkonna elanike seas populaarseks supluskohaks.

“Hoolimata levinud eelarvamusest selle koha reostatuse kohta on võetud veeanalüüs näidanud, et vesi on puhas ja paik looduslikult sobiv ujumiseks,” kinnitas Aule. “Ühtki teist nii kesklinnalähedast ujumiskohta Tallinnas ei ole.”

Kalaranna korrastamine ja esitlemine omavastusliku rannana tõmbab tähelepanu kogu piirkonnaga seotud plaanidele, mille sihiks on mahukas elamu- ja sadamaarendus, lisas Aule.

Tema kinnitusel võiks linnaruumi mõtestamine supelrannana tuua värskeid tuuli arendusplaanide mitmekesistamisse ja aidata maa-ala omanikul parandada piirkonna mainet, sealse tulevase keskkonna kvaliteeti ja kasutatavust.

Pühapäevasel supelhooaja avamisel valivad suvemuusikat Kohviraadio sõbrad Bertil ja Milan, avatud on rannakohvik.

Linnainstallatsioonide festival “LIFT11” ilmestab Tallinna avalikku ruumi 12. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles