Seasaare trupil on «Päike südames»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taluperemees Madis Mäeotsa osas on Agu Lall, rikast kosilast Joosep Rässakat kehastab Tarmo Männik.
Taluperemees Madis Mäeotsa osas on Agu Lall, rikast kosilast Joosep Rässakat kehastab Tarmo Männik. Foto: Seasaare selts

Mullu 6. jaanuaril esimest korda publiku ette astunud ja Viljandi kultuuripreemiaga tunnustatud Seasaare näitemängu seltsil valmib lavastus «Päike südames», mida käesoleval nädalal esitatakse kolm korda.

Esietendus on homme kell 20 Pilistveres. Viljandis mängitakse seda kahel korral, 10. juunil kell 18 ja 11. juunil kell 15 Kondase keskuse suveaias. 17. juunil kell 20 etendub «Päike südames» Mõisaküla suveaias.

Tekstid on kirjutanud ja lavastanud Margus Vaher Ugalast, kunstnik on Priit Pangsepp. Laval on 18 näitemängu seltsi näitlejat.

«Kui selts 2009. aastal esimest korda kogunes, otsustasime kohe, et «Hamletit» me lavastama ei hakka,» lausus seltsi juht Aivar Trallmann. «Meie teatritegemine olgu lõbus ja pisut hariv. Seda liini me jätkame.

««Päike südames» on lustlik lugu elu maitsmisest. Kui ikka kevadpäike vere vemmeldama paneb, on tunded ees ja mõistus järele ei jõua. Margus Vaher kirjutas meile spetsiaalse loo, aluseks eelmise sajandi teise ja kolmanda kümnendi populaarsed külajandid,» rääkis ta.

Et seltsi esimene kodu Seasaare kõrts ehk kultuurimaja on remondi ootuses suletud, pöörduti Ugala teatri poole, kes võimaldas seltsil talve proovisaalis üle elada. Mais töötati juba Kondase keskuse aias.

Aivar Trallmanni sõnul seda lugu Viljandis sel aastal rohkem tõenäoliselt ei esitata.

«Juulis oleme kutsutud esinema Pajusi ja Mäetaguse mõisapäevadele, augustis osaleme Kuhjavere teatripäevadel,» rääkis ta. «Oleme ikkagi harrastusteater ja inimestel on suveks muidki plaane. See lavastus mahub palju väiksemale lavale kui meie eelmine lugu «Naiste sõda saatanaga». Sügisel jätkame rahvamajades. Trupp on teinud meeletu töö, usun, et paarkümmend etendust anda on reaalne.»

Seasaare näitemängu seltsil on ligi kolmkümmend liiget, kes osalevad seltsi üritustel. Peale uue lavastuse ettevalmistamise korraldatakse seltsiõhtuid ja esitatakse estraadinumbreid. Seltsi liikmed osalesid ka 23. aprillil talgutel «Linn puhtaks!». Seasaare selts on muutunud paljudele olemise viisiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles