Russell Brand teeb uudisfilmis «Arthur» hea diili

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brand
Brand Foto: SCANPIX

«Ära jäta muljet, et sa oled mingi suvaline briti pervert,» sosistab naispeaosaline Greta Gerwig keset Manhattanit Brandile, kui see teda maskeeringu huvides otse politseinike silme all innukalt suudleb.

Siiski pole see film ainult armastusest, kuigi seegi lõpuks kuju võtab. Peamiselt räägib linateos sellest, kuidas Brandi kujutatud miljardärist kolmekümne tuuris kogenud elunautleja Arthur Bach on suutnud edasi lükata täiskasvanuks saamist. Ja kuidas ta seda enam jätkata ei saa.

Arthur on vajalik oma ärinaisest emale (Geraldine James), kuna rikka perekonna äriimpeeriumi eesotsas on hädasti vaja pärijaid. Ema hoiab äri korras, kui Arthur korraldab poissmehe katusekorteris pidusid äsja baaris kohatud inimestega, kellele tutvuse sobitamiseks kümneid tuhandeid dollareid välja jagab.

Kui üks selline pidu eriti ulakaks läheb ja sellest tehtud pildid tabloidides ilmuvad, saab emal mõõt täis, sest tema äripartnerid tõmbuvad momentaanselt tagasi juba kokkulepitud tehingust. Sellist «musta lammast» oma ridades ei saa üks äriimpeerium endale lubada.

Kuna ema juures töötab arusaaja ja hakkaja naine Susan (Jennifer Garner), kes Arthuriga mingi aeg ka seksinud on, hakkabki kuju võtma plaan Arthur abiellu juhatada, mis teeks temast mõistlikuma mehe. Ema paneb Arthuri fakti ette - kas abiellud, või jääd pärandusest – nii umbes miljardist dollarist – ilma.

Kui Arthur asjade käigust mõnevõrra häirituna end linna peal tuulutab – põigates läbi näiteks oksjonilt, kus ostab erinevaid kaupu sajakonna tuhande taala eest – satub ta rongijaama, kus kohtab ta Gerwigi kehastatud Naomit, kes tegeleb illegaalse giidindusega.

Ja kuna politseinikud hakkavad Naomit illegaalsuse asjus kimbutama, jõuamegi ülalmainitud suudluse juurde.

Kaasakiskuvaks teeb filmi selle peategelase elustiil, millest mõningaid elemente tahaksid ilmselt kõik proovida. Ta liigub ringi puistates tarkuseterasid, mida võiks leida kuidas-saada-rikkaks raamatutest, näidates seejuures üles suurt mitte-kursis-olemist reaalse elu asjus.

Ahjaa, üks tähtis tegelane on filmis veel – Helen Mirren, kes mängib Arthuri hoidjatädi. Välisajakirjanduse kriitika nimetab neid kahte selles filmis esmaklassiliseks koomikutepaariks, millega võib ainult nõustada.

Pealkirjas mainitud Arthuri hea diili teiseks osapooleks on muidugi Naomi. Mingit imelikku tunnet, et mis see nüüd siis õigupoolest oli, see film ei jäta, vastupidi. Ja vaadake lõputiitreid ka, sest need meenutavad parimas mõttes Rolling Stonesi muusikavideot «Love is Strong», mille videot ka allpool näha saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles