Linnavalitsus püüab takistada Jordan Petersoni esinemist: ta on rassist, naistevihkaja ja transfoob (3)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordan Peterson
Jordan Peterson Foto: Wikimedia Commons

USAs asuv Durhami kunstikeskus palus kuulsa psühholoogi Jordan Petersoni endale septembris esinema, kuid nüüd on sealne linnavalitsus välja tulnud avaldusega, kus tahetakse takistada Petersoni esinemist nende linnas.

Vastava avalduse tegi oma ametlikult Facebooki lehel Durhami linnapea asetäitja Jillian Johnson, millele kirjutasid alla kõik linnavalitsuse liikmed, nende hulgas ka linnapea Steve Schewel.

«Paljud meie kogukonna liikmed on häiritud ja vihale aetud härra Petersoni rassistlikest, naistevihkamisest ja transfooblikest vaadetest ning me sooviksime nüüd kasutada seda võimalust, et rääkida meie väärtustest, kui teie poolt valitud kogu liikmed,» oli avalduses kirjas.

Peterson muutus avalikkuses hiljuti veel kurikuulsamaks selle tõttu, kui ta ütles, et naised on süüdi meeste vihas ja sõnas, et pealesunnitud monogaamia võiks selle lahenduseks olla. See on aga Petersoni mõtte kontekstist välja võtmine meedia poolt, et Petersonist halb mulje jätta. Lisaks sellele on Peterson öelnud, et «valge privileeg» ei ole olemas ning sooneutraalsed asesõnad «lihtsalt väljamõeldud sõnad». Need kaks ideed on vaid ühed paljudest, mis nii mõnele Durhami elanikule ei meeldi.

Jordan Peterson
Jordan Peterson Foto: AFP / Scanpix

Linnavalitsuse avalduses on ka öeldud, et kuigi kunstikeskus on linna vara, siis seal esinejad otsustab keskuse juhatus.

«Me austame härra Petersoni õigust omada enda arvamust ja seda arvamust väljendada ilma valitsuse sekkumiseta, kuid me tahame ka öelda, et inimese õigus sõnavabadusele ei tähenda õigust platvormile ega publikule,» oli avalduses kirjas.

Durhami linnavalitsuse avaldus jätkas, et nende linn on «koht meile kõigile: mustadele, valgetele, asiaatidele, latiinodele, pärismaalastele, segarahvustele, transidele, geidele, lesbidele, invaliididele, noortele ja vanadele, meestele, naistele ning sooneutraalsetele, kohalikele ja immigrantidele, usuvabadele ning usklikele. Need, kes aga püüavad ignoreerida või eitada teiste inimlikkust, nendele siin kohta ei ole».

Durhami linnapea asetäitja täielikku sõnavõttu saab lugeda tema Facebooki lehelt.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles