Video: planking kogub Eestis tuure

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planking
Planking Foto: youtube.com

Aasta alguses hakkas Austraalias massiliselt levima planking, mis kogub viimastel kuudel populaarsust ka Eestis. Planking on peamiselt protestiviis, mis on maha heitmine, nägu maa poole, keha sirge ja käed kõrval

Planking tähendab inglise keeles plangustik, plangutus, plankkate. Planking`ut tehakse avalikes ebatavalistes kohtades ning seda pildistatakse või filmitakse.

Termin «planking» pärineb Austraaliast ja see võeti seal kasutusele selle aasta alguses.
Planking´u juured on Euroopas ja Jaapanis varem levinud «pikali heitmise» mängus. Kui see oli mäng, siis uus asi on pigem protest.

Selle aasta 15. mail hukkus planking`ut tehes 20-aastane Acton Beale. Noormees tegi seda Brisbane`is ühe elumaja seitsmenda korruse rõdu äärel. Ta kukkus alla ja hukkus.

Seda, et planking on Eestis kanda kinnitanud tõestab ka eestikeelne kommuun. «Planking Estonia on ülemaailmse liikumise planking Eesti leht. Esmamuljena küll suhteliselt ajuvaba ning mõttetu (mida ta ju ongi!?) tegevusena näiv liikumine võib üllataval kombel head ajaviidet ja palju nalja pakkuda. Olgu loov ettevõtmine (küllaltki veidral viisil) ja originaalsus meie märksõnadeks,» kirjutatakse Planking Estonia Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles