Kanal 12 teeb mehest diivanilooma

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuht Kairi Rondo
Saatejuht Kairi Rondo Foto: Kanal 12

Mehed peaksid senisest rohkem televiisorit vaatama, leidis Kanal 2 ja lõi naistele mõeldud Kanal 11 kõrvale maskuliinse suunitlusega vennaskanali Kanal 12, mis alustab täna.


Ühena klassikalistest sarjadest hakatakse näitama igivanu «Tuvikesi». Nüüd võivad kõik Eesti Al Bundyd pärast tööpäeva diivanile variseda, ühe käe värvli vahele suruda ja teisega puldi haarata. Meestekanal teeb avapaugu täna kell 16.00 Elionis, Starmanis ja ZuumTVs.

Kanal 12 programmijuht Jaanus Noormets ütles, et sellist uut kanalit on igal juhul vaja, sest seni pole Eestis ühte ehtsat meestekanalit olnud.

Teisel katsel

«Kuna naised on lojaalsemad ja suuremad televaatajad kui mehed, siis seni on programmi koostades lähtutud suuresti nende eelistustest ja harjumustest. Meesvaataja on heitlikum ning teda teleri ette saada on keerulisem. Teisisõnu: kohati on meesvaatajad jäetud unarusse. Meie püüamegi seda tühimikku täita,» rääkis ta.

Siiski, kui vaadata Eesti telekanalite kavad üle sellise pilguga, kuhu ja kellele millist reklaami müüa, on näha, et TV 6 püüab samuti mehi. «TV 6 vaataja on tegelikult natuke teistsugune, sest TV 6 programm on suunatud siiski poistele ja noormeestele,» pareeris Noormets.

Täna on K12 teine katse hüppele minna, kõigepealt kuulutati selle sünd välja sügishooajaks. Noormets ütles, et edasilükkumine sügisest suvesse on tingitud reklaamituru olukorrast, mis siis ei olnud soodne, ent mis nüüd on näidanud siiski vaikselt elavnemismärke.

«Suvel alustamine ei ole sugugi paha mõte, kuna varasemad suved on näidanud, et väiksemad nišikanalid koguvad vaatajaid just suvekuudel,» rääkis ta. «Põhjus on lihtne: suurtes kanalites on põhihooaeg lõppenud ning paljud saated kordustes. Vaataja otsib alternatiivi ja midagi uut ning leiabki väiksemates kanalites palju vaatamist.»

Eesti põhikanalite sõsarväljaanded erilise publikumenuga ei hiilga. ETV 2 jälgimiseks kulutasid televaatajad Emori uurin­gu järgi mais 2,3 protsenti vaatamisajast, Kanal 11 ja TV 6 puhul on see näitaja vastavalt 1,9 ja 2,1.

Madinast raju muusikani

Kui ajakirja puhul tähendab väljend «meesteleht» enamasti ohtralt naiseilu kriitpaberil, siis K12 tõlgenduses igatsevad mehepojad madinat, kihutamist, sporti ja raju muusikat.

Esteetilist naudingut pakuvad igihaljad «Rannavalve» kaunitarid (1989. aasta osad) ja natuke värskemad naised põnevussarjast «Spioonitarid». Viimased jõudsid esmakordselt ekraanile 2002. aastal. Eeloleva pühapäeva hilisõhtul premeeritakse telesõpru erootikaga: eetrisse läheb 2004. aasta film «Emmanuelle vs Dracula».

Eelmise sajandi Saksa sarjade («Kloun» ja «Kopteriässad») kõrval pakuvad värskemaid tuuli inglaste «Totaalne jõud» ning Austraalia «Merepatrull», mida Noormets nimetab maailma parimateks põnevussarjadeks. Lisaks pakutakse kohalikke sündmusi. «Igal laupäeval rändab Kanal 12 põnevatesse paikadest üle Eesti, et vaatajateni tuua lahedamad suveüritused. 11. juunil kiikame punklaulupeole, nädal hiljem Rabarockile,» lubas Noormets.

Spordisõbrad saavad nautida Kevin Korjuse ja Sten Pentuse sõite vormel Renault’ 3.5 sarjas ning samuti jõuavad Kanal 12 ekraanile ülevaated Premium 7 Cup rannavolle etappidest. Meestekanalile sobilikult kolisid sinna «Kaks kanget» Kristjan Jõekalda ja Teet Margna.

Kanal 12 eetrimaskotiks saab Kairi Rondo, kellel endal üsna mehelikud hobid: ta armastab kangesti põrisevate asjadega kihutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles