«Meie Euroopas»: baleriini isiksus saab Šotimaal särada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Mutso-Oja
Eve Mutso-Oja Foto: ERR

Teisipäevaõhtuse ETV saate «Meie Euroopas» esimeses loos uuris Maire Aunaste, kuidas läheb Šotimaal tegutseval baleriinil Eve Mutso-Ojal.

Noor ja andekas Estonia baleriin võitis konkursil koha Šoti Balleti truppi, ta tunnistati 2007. aastal Suurbritannia lootustandvaimaks baleriiniks ning ajalehed kiitsid teda taevani.

Evel tuli otsus end kusagil mujal proovile panna juba pärast balletikooli lõpetamist. Kuna tema elukaalane õppis Inglismaal, suundus ta just sinna.

Prooviesinemisel kandis ta numbrit 13, kuid see teda pabinasse ei ajanud. Pigem muretses ta, kas on piisvalt ette valmistanud.

Tema trupis on väga palju erinevaid rahvuseid ning seetõttu hoitakse väga kokku. Hea silmaga trupijuht valib võimalikult erinevaid tantsijaid ning Evel on neilt kõigilt midagi õppida. Seal on võimalik olla isiksus ning näidata, milleks suuteline oled.

Sõbranna Maarika sõnul on varem laisavõitu baleriin välismaal palju püüdlikumaks muutunud. Juba pärast esimest aastat oli Eve teinud meeletu arengu. Talle sobib selle trupi repertuaar.

Eve tunnistas, et peamine põhjus kolida oli kallim, kes õppis Inglismaal. Nende elu on hästi õnnesutunud, mõlemad saavad teha meeldivat tööd ning neil on kaheksanädalane pisitütar.

Tütrele Eve rasket baleriinitööd ei soovitaks, kuid kätt ette ei paneks, kui laps väga tahab. Eve tööle naasmise pärast ei muretse, talle on koht garanteeritud üheks aastaks.

Baleriin hoiab end vormis aktiivse trennitegemisega ning tervislikud valikud söögilaual tulevad iseenesest.

Šotlased ja eestlased olevat uskumatult ühtemoodi. Kui kuuldakse, et oled Eestist, võetakse sind kohe kui oma sõpra. Eve kiitis šotlaste sõbralikkust taevani ning nentis, et eestlased võiksid ka kaaslaste suhtes rohkem tähelepanelikumad olla.

Särava Eve naeratus on eestlastelegi eriliselt mõjunud. Viimasel kodumaakülastusel sai ta tasuta kingaparanduse ja kohvi.

Eve arvas, et tema tants ei ole seal veel tantsitud, kuid võib tulla aeg, kui tahab Estoniasse tagasi tulla. Tantsijaid tõmbaks sinna eeskätt hea repertuaar.

Šotlased on tublid teatriskäijad ja ei karda esinejaid tunnustada tormiliste aplausidega. Paljud etendused on tehtud läbi huumoriprisma ja publik ei pelga häälekalt naerda.

Eve igatseb Eestis elavat perekonda ja sõpru ning siinset loodust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles