Võrtsjärve kala- ja käsitöölaat kutsub huvilisi Jõesuusse

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve kala- ja käsitöölaat on külastajate hulgas menukas.
Võrtsjärve kala- ja käsitöölaat on külastajate hulgas menukas. Foto: Liisi Seil/Sakala

Laupäeval, 11. juunil kella 11–17 toimub Jõesuu puhkealal (Tartu-Viljandi maantee 40. kilomeetril) Võrtsjärve kolmas kala- ja käsitöölaat. Ürituse korraldab Võrtsjärve sihtasutus koostöös mittetulundusühingu Võrtsjärve Kalanduspiirkond meeskonnaga.

Laadal demonstreerivad oma oskusi puutöömeistrid, kelle käe all valmivad erinevad puittooted alates puukoorepaatidest, lõpetades pilliroost ja rannakarpidest piltidega. Laadarahval on võimalus puutööd ka ise proovida või õnnekive maalida.

Kalaköögis saab näha kokkade toimetusi kus antakse näpunäiteid väga hea kalasupi keetmiseks või järveteemalise piknikukorvi koostamiseks. Lisaks korraldatakse räimerookimise meistrivõistlused ning valmistatakse kõige suurema kiluvõileib, mille ärasöömisega laadalised samuti ise peavad hakkama saama.

Laadameeleolu loovad Audru Jõelaevanduse Punt, Konguta Segakoor ning noorte segarahvatantsuühm Tartumaalt.

Loomulikult saab osta Võrtsjärve kala kõikvõimalikul kujul ja piirkonna käsitöömeistrite loomingut.

Kellel kaubad koos, see võib enne laadaplatsilt minekut veel ühineda kalepurjekas Paula meeskonnaga, et teha päeva lõpetuseks meeldejääv tiir Võrtsjärvel. Piletite müük laevalt.

Päeva tegemisi hoiab kiiluvees Anneli Parksepp.

Kui eelnevatel aastatel on seoses üleujutusega Jõesuus olnud mure laadaplatsi tahenemisega, siis ka sel aastal hoiavad korraldajat pöialt, et vesi lõpuks ka vaatetorni viivalt teelt ära vajuks. Kauplejate plats on õnneks juba valmis niitmiseks ja laadaliste vastuvõtmiseks.

Eelmisel aastal Facebooki teemalehel kommenteerija ütleb: „Küllap Võrtsjärve vetevana juba teab, millal aeg taanduda - tulemas ju kala- ja käsitöölaat!“

Info laadapäeva kohta http://www.vortsjarv.ee/vortsjarve-kala-ja-kasitoolaat

Üritust rahastab Euroopa Kalandusfond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles