Video: Jaapanlased kasutasid India surrogaatema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video: Jaapani perekond kasutas India surrogaatema
Video: Jaapani perekond kasutas India surrogaatema Foto: Reuters

Jaapani paar kasutas lapse saamiseks India surrogaatema.

Surrogaatema kandis last üheksa kuud, sünnitas ta ja hiljem andis laspele järele tulnud vanaemale ta üle, edastab Reuters.



Tüdruk sai nimeks Manjhi.



Jaapanlased läksid surrogaatema raseduse ajal lahku. Indias sündinud lapse eest hoolitses ta ilmale toonud naine ja tema abikaasa.



«Oleme tänulikud kõigile, kes meid toetasid ja aitasid. Nüüd on lapsel aeg oma pärisisa juurde Jaapanisse minna,» sõnas lapse eest hoolitsenud Kamal Vijay Vargiya.



Kuna surrogaatema kasutanud paar läks lahku, siis vastavalt India seadustele ei saanud lapse bioloogiline isa teda kohe endale.



Manjhi bioloogiline isa pidi taotlema lapse adopteerimist.



Nüüd sai Manjhi Jaapani saatkonnast ühe aasta pikkuse viis, et ta vanaema ja isa saaksid ta Jaapanisse viia ja adopteerida.



«Mul on väga hea meel, et tüdruku pääseb lõpuks oma isa juurde. Samas olen õnnetu, et pean temast lahkuma,» sõnas selle lapse sünnitanud Shweta Vargiya.



Viimastel aastatel on üha rohkem India naisi hakanud raha teenima surrogaatemadena.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles