Ace of Base alustab comeback-turneed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised nägid Ace of Base'i noored välja ligi 15 aasta eest. 1993 algas nende tähelend popmuusikataevas.
Sellised nägid Ace of Base'i noored välja ligi 15 aasta eest. 1993 algas nende tähelend popmuusikataevas. Foto: Corbis / Scanpix

Kümme aastat muusikast eemal olnud Rootsi omaaegne menubänd Ace of Base on lubanud novembris kontserdilavadele naasta. 28. novembril näeb neid Tallinna linnahallis.

Nagu mitmed teised omaaegsed popmuusika tipud, nagu näiteks Take That või Spice Girls, on ka Rootsi nelik Ace of Base otsustanud kümneaastase pausi järel stuudiosse tagasi pöörduda, et salvestada uus album.

Uus plaat peaks ilmuma järgmise aasta algul, sellele eelneb comeback-turnee, mis algab bändi kodulehe andmeil 15. novembril Venemaalt Jekaterinburgist, liigub edasi Moskvasse, Peterburi, Ufaasse, Kopenhaagenisse ning jõuab 28. novembril Tallinna. Eesti-kontserdi taga seisavad kontserdikorraldaja JFK ning muusikaärimehed Sten Erik Jantson ja Henry Kõrvits.

Jantsoni sõnul esineb bänd peamiselt vana repertuaariga. «Aga kindlasti kõlab ka midagi uut, sest nad on juba päris pikalt stuudios istunud ja võtnud sihiks endale tõestada, et suudavad popmuusikas veel nüüdki tippu tõusta,» kommenteeris Jantson.

Jantsonit ei heidutanud asjaolu, et Ace of Base'i kontsert langeb ajaliselt kokku mitme teise suurartisti esinemisega – paari päeva pärast toimub Enrique Iglesiase kontsert, nädal hiljem astub üles Joe Cocker.

Helged mälestused

«Usun, et see kontsert toob saali rahvast täis – ega nad nüüd nii vanad ka ei ole, et neid võiks mingiteks vanadeks rokipeerudeks pidada, kes kontserdil välja ei vea. Liiatigi on nad Eestis väga tuntud ja paljudel on nende hittidega seotud mõni helge mälestus,» arvas Jantson.

Ace of Base vallutas muusikamaailma ja edetabelid 1992. aastal debüütsingliga «All That She Wants». Selsamal aastal ilmus ka nende

esimene album «The Sign», mis jõudis Guinnessi rekordite raamatusse kui kõigi aegade enim müüdud debüütalbum.

Sama album kogus ohtralt auhindu ja pälvis 2002. aastaks teemantstaatuse – selleks ajaks oli seda müüdud üle kümne miljoni. Kokku on nad müünud üle 47 miljoni plaadi.

Neliku edu ei piirdunud pelgalt Euroopa edetabelitega: juba 1993. aastal säras singel «The Sign» USA Billboardi edetabeli kõrgeimal kohal.

Ace of Base sai alguse garaažibändist, mille lõid noorepõlvesõbrad Ulf Ekberg ja Jonas Berggren koos Jonase õdede Jenny ja Linniga. Pärast mitu aastat kestnud tulutuid püüdeid muusikailmas läbi lüüa sattus nende kassett produtsendi Denniz PoPi kätte ning mees oli sõna otseses mõttes sunnitud nad ära kuulama. Nimelt jäi automakki sisestatud kassett bändi singliga «Mr. Ace» sinna kinni. Hiljem sündis sellest loost megasingel «All That She Wants».

Uued kontserdipaigad

Ühe oma viimastest kontsertidest andis bänd 1997. aasta juulis Rootsi printsessi Victoria 20. sünnipäeval. Sellele järgnes neliku ootamatu otsus tuuritamine lõpetada.

Tallinna-kontserdi piletid tulevad müügile kolmapäeva, 24. oktoobri hommikul kell 10. Pileti hind algab 395 kroonist ja kontserdile müüakse 4000 piletit. Pärast Ida-Euroopas tuuritamist läheb nelik kontserte andma Aafrikasse ja Aasiasse.

Bändi hitte

«The Sign»

«All That She Wants»

«Happy Nation»

«Cruel Summer»

«Don't Turn Around»

«Never Gonna Say I'm Sorry»

«Lucky Love»

«Life Is A Flower»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles