Võsapets: valetavad spidomeetrid ja kuum peretüli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juurdlust toimetab Võsa Pets: Tabamatu imeravitseja Esmeralda kimbutab kadunukest
Juurdlust toimetab Võsa Pets: Tabamatu imeravitseja Esmeralda kimbutab kadunukest Foto: Kanal2

Kanal2 Võsareporter pakkus täna peretüli Kulli külast, eksperimendi spidomeetri kerimisest ning kummalise maaprobleemi Rae vallast.

Maaprobleem Rae vallas

Luule Sõõrul on Rae vallas tükk maad ja vald tahaks ligi 800 ruutmeetrit tasuta tema maast suure tee jaoks ära võtta, ähvardusega, et muidu ei saa maaomanik detailplaneeringuks luba. Samuti nõuab vald maad ka teistelt eraomanikelt. Maaomanikud ei taha väljapressimisele alluda ja tasuta anda. Eramaaomanikud soovitavad võtta pigem maad samas olevatelt firmadelt.

Vallast kinnitati, et tegu on tagastamisel tekkinud probleemiga. Vallavanema sõnul tahavad maaomanikud teha maaga äri ja nüüd on võimalik detailplaneeringu abil see ühiskondlikuks vajaduseks vajalik maa vallale tagasi saada. Õnnetud maaomanikud ähvardasid oma õiguste kaitseks kohtusse minna.

Spidomeetrite kerimine 

Võsa võrdles kallite autode andmeid välismaa portaalis ja Eesti autoportaalides. Näiteks ühel BMW'l olid andmed täpselt samad ja pilt täpselt sama, kuid läbisõidud olid erinevad. Eestis näidati 69 000 km ja välismaa portaalides 124 000 km.

Võsa tegi katse ja leidis töömehe, kes oli valmis tema spidomeetrit tagasi kerima. Taskukaameraga salaja filmitud lõigus üks töömees asuski tema Dacia't kerima. Töömees kinnitas, et ta on varem kerinud Audit, BMW'd ja jaapanlasi. Daciat ta oma sõnul pole kerinud. Kui õigesti teha, siis ei jää mingit märki maha, kinnitas töömees.

Autoekspert Veho Eestist kinnitas Petsile, et taolise asju võib juhtuda ja seetõttu tuleks Euroopast toodud auto puhul küsida VIN-koodi ja siis uurida auto ajalugu.

 Kodutüli Kullil

Varbla valla Kulli külas käib võitlus ämma ja tema väimehe vahel, et saada ämmast lahti. Majas on eluaeg elanud ämm, kuid maja ise on kirjutatud tütrele, kes ise on kodust jalga lasknud. Väimees on elektri välja lülitanud ja veekraani tabalukuga kinni pannud. Ämm ise elab kitsukeses toas. Tütar olla isegi ämmale kallale tulnud ja väänanud tema käsi.

Väimees Aldo Aru sõnul ei jõudnud ta enam ämma heaks tasuta tööd teha ja ämm käib ja segab kogu aeg. Aldo sõnul tungib ämm hommikuti nende tuppa, nõuab midagi ja räägib rumalasti ning sööb nende närve, Tütar kinnitas Võsapetsile, et lahenduseks peaks olema eraldi elamine. Tütre sõnul ajab ema kiusu ja ei taha ka ära minna. Tütre sõnul kütab ema pingeid ja ei lase rahulikult elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles