Elmar Liitmaa kirjutas kasiinole rokkooperi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lass ja Elmar Liitmaa
Liis Lass ja Elmar Liitmaa Foto: Kaarel Tigas / SL Õhtuleht

Laupäeval, 1. novembril Saku Suurhallis toimunud Olympic Casino 15. juubelil tuli ettekandele spetsiaalselt kasiino sünnipäevaks loodud ooper «Taevas pole piiriks», mille heliloojaks on Elmar Liitmaa.



Ooperi libreto koostas sünnipäeva korraldanud üritusturundusagentuur Royal Service, tekstid meisterdas kirjanik Leelo Tungal.



Etenduses lõid kaasa Marko Matvere, Eda Ines Etti, Gerli Padar, Bert Pringi, Lauri Pihlap ja paljud teised.



Eda Ines Etti sõnul toimusid täiskooseisuga proovid kahe nädala jooksul enne ettekannet, esimesed partiid jagati kätte juba kuu aega varem.



«Minu meelest oli tegu igati toreda ettevõtmisega,» võttis Ines toimunu lühidalt kokku.



Ooperit nautinud Linnar Priimägi kommenteeris Elu24.ee peatoimetaja Anu Saagimile, et teda üllatas kõige enam see, kui hästi tantsis Lauri Pihlap.



«Minu poole pöördutigi peamiselt just selle pärast, et valmistaksin ooperi jaoks ette ühe koreograafilise numbri,» jutustas Lauri Pihlap, kellele rohke heasoovlik tagasiside suurt rõõmu valmistas.



«Üldiselt pean ütlema, et tegu oli märkimisväärselt suure ettevõtmisega ja arvestades seda, et ettevalmistuse aega ei olnud nii meeletult palju, siis õnnestus kõik väga hästi,» nentis Pihlap.



Lauri arvates olid nii Elmar Liitmaa muusika kui ka Leelo Tungla sõnad väga head. «Kuna vastukaja on olnud väga positiivne, siis läks ooper asja ette,» lisas ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles