Igor Volke kergitab saladuskatte Eesti ja maailma ufo-uudistelt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Volke
Igor Volke Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Täna õhtul kell 17 peab anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke kinos Sõprus toimuval festivalil «Hallo, Kosmos!» loengu aktuaalsetest arengutest ufomaailmas ja salatoimikute avalikustamisest.

Ufoteema populaarsus on taas tõusuteel: internet on täis ufovaatlusi üle kogu maailma, avalikustatakse salatoimikuid, televaatajat naerutas kodumaine ulmesari IT-Planeet ja kultuuripealinna tõi meile aasta algul Euroopast UFOga roheline mehike.

Kuum teema on erinevate riikide ufovaatluste arhiivide ehk nn. salatoimikute avalikustamine, mida on teinud juba Kanada, Soome, Rootsi, Uus-Meremaa, Mehhiko, Brasiilia ja mitmed teised riigid. Avalikustamisega on käitutud metoodiliselt erinevalt, Inglismaa ja Prantsusmaa näiteks on andnud valitsuse materjalid riiklike arhiivide valdusse.

«Kindlasti kommenteerin ka Eesti ufoteemalisi sündmusi ja aktuaalseid arenguid maailmas, tippteaduse esindajate Michio Kaku ja Stephen Hawkingi seisukohti ning seda, kus suunas raha vaatab,» rääkis Igor Volke õhtuse loengu teemadest.

Üle nelja dekaadi anomaalsete keskkonnanähtuste uurimisega tegelenud Volke lisas: «Tuleb silmas pidada seda, et uute teadmiste valdajad on ka mängu juhid. Selletõttu on ka põhjendatud paljude nende gruppide tegevus, kes infot mõõdukalt salastavad või doseerivad. Ja kui on olemas see teine pool, mida me võiks nimetada X-faktoriks – kui teine pool on mõistuskandja, siis ta tõenäoliselt vanema vennana teab meid ees ootavaid ohte, ta teab ka meie võimalikke mittetervislikke eneseületusi.»

Peale Igor Volke loengut linastub Jack Shea 1969. aasta musta huumoriga vürtsitatud ulmekomöödia «Monitorid». Planeet Maa võtavad üle Monitorid, tulnukad, kes valitsevad nagu 1950ndatest Suure Venna ülemtoonidega pärit saalikuvarid. Film jälgib inimkonna põrandaalust mässu, mis ühel hetkel võtab ootamatuid pöördeid, kui publiku sümpaatia kaldub heldete ja heasoovlike Monitoride poole. Kui inimestel õnnestub Monitorid võimult tõugata, jätkub allakäik korruptsiooni ja altkäemaksudega tavaliste kahtlusaluste poolt.

Igor Volke loeng toimub täna õhtul kell 17 festivalil «Hallo, Kosmos!» kinos Sõprus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles