PILDID Paarsada julget heitsid riided seljast, et alasti massi pildistamises osaleda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sajad julged austraallased heitsid Melbourne'i linnas riided seljast, et kunstiprojekti raames alasti poseerida, vahendab CNN

Umbes 500 austraallast võtsid paljaks, et osaleda ameeriklase Spencer Tunicki fotosessioonis. Massiüritus leidis aset ühes Melbourne'i parkimismajas, vaatamata sellele, et kohalik toidupoekett Woolworths muutis vahepeal oma meelt ja keelas ürituse toimumise oma territooriumil.

Kuigi algselt keelas Woolworths ürituse toimumise täielikult, muutsid nad siiski oma meelt pärast suurt pahameeletormi ja mitmeid petitsioone. Toidukett oli nõus, et üritus toimub nende territooriumil juhul, kui see ei sega teisi ostlejaid ning toimub vaiksemal päeval nagu seda on näiteks esmaspäev.

Kunstnik Tunic on poeketi otsuse üle ülimalt õnnelik. «See on ühe korportsiooni jaoks väga haruldane otsus... olla osa millestki, kus on paljast ihu. See on peaaegu võimatu. Seega on see nende poolt väga julge samm lasta millelgi seesugusel juhtuda, kui teised korporatsioonid on väga piiravad kehavabaduse suhtes,» rääkis kunstnik CNN-ile. 

Spencer Tunicki fotoprojekt "Return of the Nude" Austraalias.
Spencer Tunicki fotoprojekt "Return of the Nude" Austraalias. Foto: AFP / Scanpix

Kunstnik Spencer Tunic on endale nime teinud koordineerides enam kui 120 suuremahulist fotoprojekti, kus inimesed on end avalikes kohtades ihualasti võtnud. Tema viimane üritus tõi väidetavalt kohale 18 000 alasti osalejat. Kunstniku sõnul saab avalikus kohas alasti olemist pidada ka teatud mõttes sõnavabaduseks.

«Inimesed tahavad teatud vabadust, kui asi puudutab nende kehasid ning avalikku ruumi - tõestamaks, et valitsused ja korporatsioonid ei oma nende keha,» rääkis kunstnik.

Vaata ka galeriid toimunust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles