Kahekordne Oscari-võitja Jodie Foster: me ei saa iga üle 30-aastast meest vangi panna

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jodie Foster
Jodie Foster Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters / Scanpix

Ahistamisvastane liikumine #MeToo sai tänavu aasta suure hoo sisse ning pärast seda on paljud mehed seksuaalse ahistamise või ebasobiva näperdamise eest karistada saanud. Nüüd aga ütleb kahekordne Oscari võitja Jodie Foster, et karistamisest tuleks kaugemale vaadata.

«See on üleminekuperiood ja see on väga valulik,» sõnas Foster intervjuus PorterEditile. «Sul peab olema plaan nii tõeks kui leppimiseks. Me ei saa iga üle 30-aastast meest vangi panna. Me peame armastama oma vendi ja isasid ja peame mõistma, kuidas me sattusime sellisesse olukorda ning kes me kõik koos oleme,» rääkis Foster.

Vaatamata sellele, et Foster toetab #MeToo liikumist, ei näe fännid, et naine oleks lähiajal mingeid kõnesid tegemas, vahendas E-online.

Jodie Foster on näitlejaameti seljataha jätnud ja keskendub nüüd režissööri ametile.
Jodie Foster on näitlejaameti seljataha jätnud ja keskendub nüüd režissööri ametile. Foto: Erlend Štaub

«Ma ei tunne, et ma olen millegi kõneisik. See ei ole lihtsalt osa minu isiksusest. Ma teenin seda liikumist teisel viisil. Ma võtan mõnikord naistega selles tööstuses ühendust. Ja meestega ka, kelle puhul ma näen, et neile oleks kasu minu kogemusest, kuidas selles tööstuses hakkama saada,» rääkis Foster, kes alustas näitlemisega kolme-aastaselt ning oli pere ülalpidada seitsme-aastaselt.

Foster lisas ka: «Kui ma olengi milleski kellelegi eeskujuks, siis selleks on eneseväärikuse ning vaimse tervise prioriteediks seadmises. Kui ma ei oleks seda teinud, siis ma ei teaks, kus ma praegu oleksin. Ma pean silmas seda, et on terve hunnik endiseid lapsnäitlejaid, kes ei löönud filmistööstuses läbi,» ütles Foster lõpetuseks.

Mõned endised lapsnäitlejad, kes on praeguseks manala teed läinud:

  • Anton Yelchin suri 27-aastaselt
  • Heather O'Rourke suri 13-aastaselt
  • River Phoenix suri 23-aastaselt
  • Gary Coleman suri 42-aastaselt
  • Dana Plato suri 35-aastaselt
  • Jonathan Brandis suri 27-aastaselt
  • Corey Haim suri 39-aastaselt jne

Lisaks sellele on paljud endised lapsnäitlejad kannatanud ka ahistamise, narkootikumi ja alkoholisõltuvuse käes. Näitlejad nagu Drew Barrymore, Robert Downey Jr ja Russell Brand jt said enda probleemidest võitu ning on väga austatud tegijad oma valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles