Tulevikuteadlaste dessant festivalil Hallo, Kosmos!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hallo, Kosmos!» saatejuht Ingrid Peek
«Hallo, Kosmos!» saatejuht Ingrid Peek Foto: Temuri Hvingija / JLA foto

Festival Hallo, Kosmos! startis eile õhtul kinos Sõprus nii võimsalt, et järjekord ulatus tänavale. Täna õhtul kell 19 koondab Tulevikulabor ajugümnastikaringi viis helget pead, et uurida, kuhu teadus viib.

Raadio 2 pühapäevase populaarse müstikasaate kosmilised kohtumised algasid väljamüüdud Saladuste õhtuga, kus esilinastus Jüri Lina uus paljastusfilm. Festivali avatseremoonial lendasid mustkunstnik Charleka väljavõlutud tuvid ja esines ansambel Smilers.

«Eneselegi teadmatult olen loonud festivali tunnuslaulu,» muheles Hendrik Sal-Saller laulu «Halloo kosmos» esitades.

Täna õhtul kell 19 toimuv Tulevikulabor koondab vestlusringi viis hinnatud teadusmeest. «Loodetavasti tuleb esile rohkesti pööraseid ideid, vaimuvälgatusi, grandioosseid visioone ja süvahoovuste adumisi. Paljugi säravat sünnib hetkes, dialoogis, suhtluses publikuga. Küllap tasub valmis olla taipama, hämmastuma ja mõttevirgutust saama,» räägib Tulevikulabori vedaja Priit Ennet.

Enneti juhitud arutelus osalevad Tiit Kändler, Aare Baumer, Tanel Tammet ja Laur Järv. Peale visioneerimist linastub dokumentaalfilm «Transtsendentne inimene» leiutaja ja futuroloogi Ray Kurzweili maailmamuutvatest ideedest.

Põnevusesõpradele on mõeldud laupäeva õhtul kell 17 toimuv Kosmiline kohting, kus anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke peab loengu ja linastub 1969. aasta ulmekomöödia «Monitorid».

«Uut informatsiooni põnevatest arengutest maavälistel teemadel ja salatoimikute avalikustamisest, vihjeid ja viiteid ning võimalik, et ka ideid uuteks lahendusteks,» lubab Volke.

Vaimne pühapäev koondab vestlusringi Alar Tammingu, Peeter Liivi ja Ingvar Villido, kes küsivad «Kuhu kulged, inimene?» ja püüavad sellele ka vastata. Kalju Paldis õpetab vett puhastama ja laadima ning taro kaardi spetsialist Katrin aitab tulevikku piiluda. Filmiks «Rahumeelne sõdalane», mis muusik Stingi sõnul võib muuta elusid.

 

Festival «Hallo, Kosmos!» ehk kosmilised kohtumised kinos Sõprus 2.-5. juunil.

Reede, 3. juuni kell 19(Tulevikulabor); «Kuhu teadus viib?»; Teadusvisioone pakuvad Priit Ennet, Tiit Kändler, Aare Baumer, Tanel Tammet, Laur Järv. Dokumentaalfilm: «Transtsendentne inimene» (2009) leiutaja ja futuroloog Ray Kurzwaili elust ja ideedest

Laupäev, 4. juuni kell 17(Kosmiline kohting); «Aktuaalset ufomaailmas»; Anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke. Musta huumoriga vürtsitatud ulmekomöödia «Monitorid» (1969)

Pühapäev, 5. juuni kll 17 (Vaimne pühapäev); «Kuhu kulged, inimene?»; Vestlusringis Alar Tamming, Peeter Liiv, Ingvar Villido. Kalju Paldise töötuba, taro kaardi spetsialisti Katrini ennustusnurk. Inspireeriv film inimese vaimujõust «Rahumeelne sõdalane» (2006)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles