Elizabeth Taylori ja Richard Burtoni tormiline armastus saab filmiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Burton ja Elizabeth Taylor 1969. aastal
Richard Burton ja Elizabeth Taylor 1969. aastal Foto: SCANPIX

Režissöör Martin Scorsese plaanib teha filmi Hollywoodi staaride Elizabeth Taylori ja Richard Burtoni tormilisest armastusest.

Film põhineb selle paari elust rääkival raamatul «Furious Love», kirjutab Hollywood Reporter.

Burton ja Taylor kohtusid kassahiti «Cleopatra» võtetel 1962. aastal.

Taylor oli sel ajal juba suur staar ning mängis selles filmis peaosa. Walesist pärit Burtonit tunti eelkõige William Shakespeare´i tegelaste kehastajana. Ta mängis «Cleopatras» Markus Antoniust, mis tegi ta maailmakuulsaks.

Tayloril ja Burtonil tekkis võtete ajal suhe. Nad abiellusid 1964. aastal, kuid lahutasid kümme aastat hiljem. Nende kodused kaklused ja alkoholisõltuvus oli tollase kõmumeedia üks põhiteemasid.

1975. aasta oktoobris abiellusid nad Aafrikas Botswanas teist korda, siis kestis nende abielu vaid üheksa kuud.

Burton tunnistas ühes hiljem antud intervjuus, et nende kooselu meenutas elamist kohe purskama hakkava vulkaani äärel.

«Minuga koos elamine ja abielus olemine on üsna keeruline. Umbes paar korda aastas tekkis mul ja Elizabethil suur tüli. Kuid ka Elizabeth on üsna keevaline. Samas me klapime hästi. Ägedad emotsioonid ei ole õnneks mõrvani viinud,» lausus Burton.

Elizabeth Taylor suri selle aasta 23. märtsil 79-aastaselt. Ta oli kaheksa korda abielus, neist kaks korda Richard Burtoniga. Tayloril oli neli last – Michael Howard Wilding, Christopher Edward Wilding, Elizabeth Frances "Liza" Todd Burton ja Maria Burton.

Richard Burton suri 5. augustil 1984. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles