Hollandi kammerkoor esineb põneva kavaga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel kell 19 esineb Viljandi Pauluse kirikus kammerkoor Panchanter Hollandist. Kavas on XX sajandi koorimuusikas ilma teinud heliloojad, nagu Francis Poulenc, Edward Elgar, Lajos Bardos, Eric Whitacre ja Veljo Tormis, aga ka kuulsusi varasemast ajast, näiteks Johannes Brahms.

Panchanter on veidi eripärane selle poolest, et koor käib hooaja jooksul koos vaid kahel nädalavahetusel. Selle ajaga antakse viimane lihv kodus ette valmistatud muusikaliselt nõudlikule kavale ning esitatakse siis kontserdil. Nii kohtuvad lauljad üle kogu Hollandi oma dirigendi Wim van Herki innustaval eestvedamisel juba 1981. aastast peale.

Iga viie aasta järel võetakse ette kontserdireis kuhugi kaugemale. Seni on käidud Inglismaal, Tšehhis, Saksamaal ja Poolas. Oma 30. tegevusaastat tähistatakse Eesti-reisiga, mille käigus esinetakse Tallinnas ja Viljandis.

Wim van Herk on konservatooriumis õppinud dirigeerimist ja klaverit ning juhatanud paljusid koore ja orkestreid nii kodu- kui välismaal, samuti olnud meistriklasside õppejõud.

Koor annetab kontserdi tulu Viljandi muusikaelu toetavasse Paul Kriguli perekonna fondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles