Trummivalmistaja suri antraksi tagajärjel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antraksit ehk Siberi katku tekitab bakter Bacillus anthracis
Antraksit ehk Siberi katku tekitab bakter Bacillus anthracis Foto: Wikipedia.org

Londoni politsei kinnitusel suri loomanahkadest trumme valmistanud mees antraksi ehk Siberi katku tagajärjel.

35-aastane Fernando Gomez haigestus antraksisse nahkades olnud baktereid sisse hingates, kirjutab China Daily.

Mees oli oma haiguse tõttu intensiivravis, kuid tema elu päästa ei suudetud.

Politsei ja tervishoiuametnikud sulgesid ta korteri ja trummivalmistamistöökoja, otsimaks antraksi jälgi.  Siiani ei ole mehega kokku puutunud isikutest keegi antraksisse haigestunud.

Juhtumi uurijate kinnitusel ei ohusta see haigus Gomezi valmistatud trumme kasutavaid inimesi.  Haigestumise oht varitseb ainult antraksibaktereid sisaldavate nahkade töötlejaid.

Siberi katk on bakteri Bacillus anthracis poolt põhjustatud nakkushaigus, mis esineb peamiselt taimetoidulistel loomadel, kuid nakatuda võivad ka inimesed.

Bacillus anthracis kuulub pinnase normaalsesse mikrofloorasse mitmes piirkonnas üle maailma. Soodsate tingimuste korral on bakter võimeline pinnases paljunema.

Siberi katku tekitajat Bacillus anthracis`t saab kasutada efektiivse bioloogilise relvana - antraksi kopsuvorm osutub surmavaks 80 protsendil juhtudest, haigusetekitajat saab edukalt levitada piisknakkusena ning toota suurtes kogustes ilma märkimisväärsete investeeringuteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles