Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Suvemuffinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Muffinid.
Muffinid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ellen Arnover, Elukiri

Suvel on igati sobiv küpsetada muffineid. Korjake või muretsege klaasitäis marju (sõstraid, mustikaid, põldmarju), segage kiiresti tainas, jagage see väikestesse muffinivormidesse – ja küpsema! Suvesalati juurde pakume soolaseid muffineid.
 

Suitsupeki-sibula muffinid
kuuele – valmistusaeg 20 minutit

200 g suitsupekki
1–2 keskmist sibulat
5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
2 muna
3 sl hapukoort
1,5 dl piima
1 sl seesamiseemneid

Väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsupekk praadida pannil läbi ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Hakitud sibul praadida pannile jäänud rasvas läbipaistvaks.

Suures kausis segada omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.

Munad, piim ja hapukoor kloppida vispliga läbi väiksemas kausis. Valada jahu hulka ja segada õrnalt läbi. Viimasena segada tainasse pekk ja sibul.

Tõsta tainast muffinivormidesse ja puistata peale seesamiseemneid. Küpsetada 200 kraadi juures kuni 20 min.

Pakkuda soojalt salatikõrvaseks.

Punasesõstramuffinid
neljale – 45 minutit

100 g pehmet võid
200 g suhkrut
2 tl vanilliinsuhkrut
2 muna
terake soola
250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl keefirit või hapendatud petti
1 klaas punaseid sõstraid

Puisteks:
tuhksuhkrut

Kuumutada ahi 200 kraadini. Vahustada pehme või koos suhkruga, lisada üksteise järel munad, vanilliinsuhkur ja terake soola. Jahukogus segada küpsetuspulbriga, lisada vahustatud võile vaheldumisi petipiimaga. Viimasena puistata tainasse marjad. Tõsta tainas muffinivormidesse.
Küpsetada kuni 25 minutit, jahtunult puistata üle tuhksuhkruga.
 

Märksõnad

Tagasi üles