Uus investeerimisobjekt: Bondi esemed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus investeerimisobjekt: James Bondi filmide ja raamatutega seotud esemed. Fotol Sean Conneryt Bondina kujutav reklaamplakat
Uus investeerimisobjekt: James Bondi filmide ja raamatutega seotud esemed. Fotol Sean Conneryt Bondina kujutav reklaamplakat Foto: AFP / Scanpix

Majanduslangus on investeerijad pannud otsima uusi objekte, millesse kapitali paigutada.

Investeerijad on paljulubavate võimalustena enda jaoks avastanud  James Bondi filmidega seotud esemed, kirjutab  Hollywood Reporter.

Asjatundjate sõnul on Bondi filmidega seotud esemete väärtus viimasel ajal märgatavalt kasvanud.

Kõige hinnatumate ja samas ka kallimate hulka kuuluvad Bondi autod.

Kaks aastat tagasi müüdi Sean Connery kahes Bondi filmis kasutatud Aston Martin 1,25 miljoni euro (ligi 20 miljonit krooni) eest.

Odavamateks Bondi filmiga seotud esemeteks on reklaamplakatid, kuid ka nende hind võib kerkida 10 000 euroni (156 400 krooni).

Sellist hinda maksti 1962. aasta  filmi «Dr. No» plakati eest.  Veel kümme aastat tagasi oleks selle saanud 125 euroga (1955 krooni).

Investeerimisnõustajad on hakanud klientidele andma nõu, et «change bond into James Bond» (vaheta väärtpaber James Bondi vastu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles