Hollywoodis tutvustatakse muusikastiili breaks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ed Solo.
Ed Solo. Foto: www.myspace.com/ed_solo

Sel laupäeval, 4. juunil toimub Tallinna Club Hollywood´is üritus “Struggle”, mille põhirõhk on klubikülastajatele muusikastiili breaks tutvustamisel, kuid kõlavad ka dubstep, hip-hop ja klubibiitide peavoolule omased lood.

“Üritusel on fookuses positiivse ja lõbusa õhkkonna loomine,” märkis ürituse korraldaja Janno Nurme. “Kui tihtipeale hõlmavad bassikultuuri üritused endas suurelt sügavaid ja tumedamat alatooni läbi võimsate ja kurjade bassiliinide, siis breaks võtab bassikultuuri idee ja kasutab seda, muutes peo meeleolu positiivseks ning rõõmsaks. Klubiöö muusikaline valik ja ülesehitus võimaldab nii pealiskaudsemal popkultuuri kuulajaskonnal kui ka tõsisemal muusikahuvilisel end koduselt tunda.”

Kui paarkümmend aastat tagasi oli breaks´i iseloom Nurme kinnitusel lihtsakoeline, siis tänaseks on see laialdane ja kaasahaarav muusikastiil omandanud funk´i, drum’n’bass’i, dubstep’i ning muidki mõjutusi, mis ei lase sellel kõlada kui aastatesse ununenud trend.

Esimesel üritusel tutvustatakse britti Ed Solot, kes on tutvustatava muusikažanri kauaaegne innovaator. Mees esines Tallinnas ka 2010. aasta oktoobris ja üritus sai toona suuresti positiivse tagasiside osaliseks. Ed Solo setid on ülesehitatud viisil, mis kaasab endas mitmete muusikastiilide mash-up’e ja originaalseid lahendusi.

Ed Solo põhilised märksõnad on “Hot Cakes” ja “Booty Breaks”, mis väljendavad puhast lõbu ja pühendumust tantsule - seda läbi funk´i, kaasakiskuva tempoka rütmi ning moodsate bassiliinide kooslusega.

Ida-Londonist pärit Ed Solo on mees, kelle muusikahuvi algatasid piraatraadiojaamad ja ta alustas oma karjääri briti kuulsas Sour studios.

Lisaks astuvad laupäeval Club Hollywoodi DJ-pulti Chaz, Cosesson ja LA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles