Pärnus toimub UNICEFi sinine nädal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sinise nädala vapilooma sinise varese on kujundanud kunstnik Pusa ehk Piret Bergmann.
Pärnu Sinise nädala vapilooma sinise varese on kujundanud kunstnik Pusa ehk Piret Bergmann. Foto: Pärnu linnavalitsus

9. -17. juulini 2011 toimub Pärnus UNICEFi sinine nädal, mille jooksul leiavad aset erinevaid töötoad, etendused ja ühistegevused.

Üheksa päeva vältel toimuvad tegevused leiavad valdavalt aset Rannapargis, rannas ja kesklinnas. Nädala patrooniks on koeratüdruk Lotte.

Sinise nädalaga samaaegselt toimub Pärnus rahvusvaheline laste- ja noortekooride festival "Europa Cantat Junior 6", mille raames külastab Pärnut ligemale tuhat koorilauljat ja dirigenti. Sinine nädal ja festival avatakse suurejoonelise koorigaalaga 9. juuli õhtul Vallikäärus.

UNICEFi eestvõttel algatati Eestis laste- ja noortesõbralike linnade liikumine ja Pärnule anti tiitel 2004. aastal. Liikumine on üle-euroopaline ja selle mõte on pöörata linnades suuremat tähelepanu laste, noorte ja perede olukorrale ja neile pakutavatele võimalustele.

Sinine nädal on toimunud varasematel aastatel Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Kuressaares. Esimest korda toimub sinine nädal Eestis suvel.

Sinise nädala ürituste kavaga saab tutvuda ettevõtmise kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles