Londoni olümpiamängude ajaks võib Thamesile jõuda Noa laev

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noa laev
Noa laev Foto: pbase.com

Suurbritannia pealinnas Londonis 2012. aastal toimuvate olümpiamängude ajaks võib Thamesi jõele jõuda nii nimetatud Noa laev.

Noa laeva ehitas ekstsentriline hollandlane, 60-aastane Johan Huibers, kulutades selleks üle ühe miljoni euro, kirjutab The Telegraph.

Huibersi sõnul nägi ta unenägu, milles jumal hoiatas teda suure üleujutuse eest. Sellest saigi ta idee ehitada piibliloo eeskujul laev.

Laev on 135 meetrit pikk ja 22,5 meetrit lai. Laevale peaks korraga mahtuma umbes 1500 inimest.

Huibers alustas laeva ehitamist kolm aastat tagasi Rotterdami lähedal Dordrechtis.

Laeva puust osi hoiab koos metallkarkass. Noa laeval on kasutatud Rootsi männipuitu. Huibersi sõnul seisab piiblis, et jumal andis Noale soovituse ehitada oma laev vaiguga puust. Mändidel leidub vaiku.

Huibers saatis hiljuti Londoni linnapeale Boris Johnsonile kirja, milles palub luba tuua järgmise aasta suvel toimuvate olümpiamängude ajaks laev Londonisse.

Hollandlase sõnul tahab ta selle laeva kaudu eelkõige lastele tutvustada piiblilugu Noast, tema laevast ja sellel olnud loomadest, kes ülemaailmsest veeuputusest pääsesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles