Doonoritelk ootab vereloovutajaid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Vabaduse väljakul ootavad doonoritelgid vereloovutajaid 8. ja 9. juunil kella 12-16.
Viljandis Vabaduse väljakul ootavad doonoritelgid vereloovutajaid 8. ja 9. juunil kella 12-16. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viiendat aastat püstitavad verekeskused Eesti suurematesse linnadesse doonoritelgid ja ootavad inimesi väikest heategu tegema.

Tänavu alustab doonoritelkide ringreis 1. juunil Raplast, misjärel külastab verekeskus Keilat, Rakveret ja Tallinna. Teine tuur algab augustis Paidest ja lõpeb Rakveres.

Viljandis Vabaduse väljakul ootavad doonoritelgid vereloovutajaid 8. ja 9. juunil kella 12-16.

Tartu Ülikooli kliinikumi verekeskuse klienditeenindaja Sille Vaabel palus kõikidelt doonoritelt mõistvat suhtumist, kui kõik soovijad ei pääse löögile. „Viljandis on äraütlemata palju verd loovutada soovijaid,“ tõdes Vaabel.

Vaabel tuletas doonoritele meelde, et verd saab loovutada 18-65-aastane inimene, kes kaalub vähemalt 50 kilogrammi. „Samuti peab doonor olema piisavalt puhanud ja kindlasti ei tohi verd loovutada tühja kõhuga! Söömine peaks mahtuma viimase kolme tunni sisse enne vereloovutust,“ manitses Vaabel. „Samuti on oluline kaasa võtta pildiga dokument ja hea tuju“ Meeldivate vereloovutusteni!“

Lisainfot leiab internetist www.verekeskus.ee ja www.kliinikum.ee/verekeskus ning Facebookist fännilehel „Doonorid ja Sõbrad“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles