Luciano Pavarotti suri vaesena ja võlgades

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luciano Pavarotti.
Luciano Pavarotti. Foto: AP / Scanpix

Maailmakuulus ooperilaulja Luciano Pavarotti oli surres vaene ja võlgades.

Pavarotti lesk ja neli last said šoki, kui kuulsid laulja 18 miljoni euro (281 miljonit krooni) suurustest võlast, kirjutab STT.

Veel kuu aega tagasi olid nii laulja sugulased kui ka laiem avalikkus ootusärevuses, et kui palju Pavarottist varandust maha jäi.

Pavarottil oli kaks testamenti, millest üks oli varem ja teine natuke aega enne surma tehtud. Esimese testamendi kohaselt oleks laulja tütred saanud suurema osa varast ja viimane abikaasa ülejäänud väiksema osa.

Ootamatult päevavalgele tulnud hilisema testamendi järgi  oleks peaaegu kõik jäänud  laulja lesele Nicoletta Mantovanile, kes oleks saanud nii kallihinnalisi maale kui ka kinnisvara. 10- 15 miljoni euro (156 – 234 miljonit krooni) suuruse varanduse säilimise eest oleks hoolitsenud Mantovani-nimeline fond.

Pärast Pavarotti surma aga tuli ilmsiks, et mees oli elanud üle oma võimete ja pikaajaline ravi maailma parimates ja kallimates kliinikutes läks maksma tohutuid summasid.

Kinnitamata andmetel läks Pavarotti abielu enne ta surma lõhki ja ta soovis lahutada.

«Pavarotti otsustas oma naisele kätte maksta sellega, et tekitas tohutud võlad,» nentis tundmatuks jääda soovinud allikas.

Ametlike andmete kohaselt ulatus Luciano Pavarotti varandus, kui ta oli karjääri tipus, 200 miljoni euroni (3,1 miljardit krooni).

Pavarotti advokaadi Giorgio Bernini sõnul polnud maestro suured võlad tema jaoks üllatus, sest pärast haigestumist hakkas laulja varandus kiiresti kahanema.

Luciano Pavarotti suri selle aasta septembris 71-aastasena kõhunäärmevähi tagajärjel.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles