Pildid ja video: Austraalias Queenslandis hävitab sulanud asfalt autorattaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juht oma veomasina juures, mille ratastel on sulanud asfalti
Juht oma veomasina juures, mille ratastel on sulanud asfalti Foto: AFP / Scanpix

Austraalia idaosas Queenslandis on kuumalaine, mille tõttu on temperatuur tõusnud talve kohta väga kõrgele, tekitades teekatte sulamise. 

Autod on ohus, kuna vedel asfalt jääb rataste külge, hävitades kumme ja takistades liikumist, teatab The Guardian.

Queenlandi politsei sulges teed, mis muutusid kuumuse ja sulanud asfalti tõttu ohtlikeks.

«Sulanud asfaltiga teel sõitmisel tekib tunne, nagu oleksid putukas ämblikuvõrgus ja sind on lõksu püütud. Nägin, kuidas mitmed juhid oma autoga tee äärde seisma jäid ja imestusega vaatasid, mis ratastega juhtus,» sõnas kohalik elanik Bridget Daley.

Sulanud asfalt autoratastel
Sulanud asfalt autoratastel Foto: facebook.com

Sotsialameedias jagatakse fotosid, millel on näha sulanud teekatet ja autorattaid, mis on kaetud vedela asfaltiga. Üks enam sulanud tee on Cairnsist umbes 200 kilomeetri kaugusel Atherton Tablelandsis.

«Kui päike välja tuli, siis hakkas teekate sulama. Vedel asfalt jäi autorataste külge, muutes edasisõitmise võimatuks. Paljud jätsid oma auto lihtsalt sinnapaika,» sõnas Queenslani elanik Margaret Campbell.

Veel üks kohalik, Alison Harris postitas Facebooki pildi nii oma kui veel mitme teise inimese autost, millega ei saanud sõita.

«Autod upuvad sulanud asfalti! Mis edasi?» küsis austraallane.

Deborah Stacey kirjutas Facebookis: «Isegi pilve tagant paistev päike mõjub teedele halvasti, muutes teekatte vedelaks meeks».

Sulanud asfalt autorattal
Sulanud asfalt autorattal Foto: twitter.com

Queenslandi transpordiameti teatel pandi osale nüüd ohtlikuks muutunud teedele uus kate ning ebatavaliselt soe ilm põhjustas uue teekatte sulamise.

 «Probleemi põhjustasid mitme asja kokkulangemine. Kõigepealt ekstreemsed ilmaolud. Kuigi praegu peaks olema talv ja temperatuur madalam, tõusis temperatuur suvisele tasemele. Kuna teekate on uus, siis ei ole see jõudnud lõpuni kõvastuda,» selgitas transpordiameti esindaja Sandra Burke.

Kohalike sõnul oli uus asfalt lohakalt pandud, sest juba mõni aeg hiljem hakkas sellest killustikku välja tulema, lõhkudes autode esiklaase.

Sulanud asfalt autorattal
Sulanud asfalt autorattal Foto: twitter.com

Queenslandi transpordiamet teatas, et kõigil autojuhtidel, kelle masin saab uue teekatte tõttu kannatada, on õigus esitada avaldus kompensatsiooni saamiseks.

Jaanuaris leidis samasugune teesulamise juhtum aset Victoria osariigis, kus temperatuur kerkis 38–40 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles