ETV alustab suvise mälumänguga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumängusaate «Eesti mäng» juht Gaute Kivistik piidleb üle aia kaunist suvist Eestimaad.
Mälumängusaate «Eesti mäng» juht Gaute Kivistik piidleb üle aia kaunist suvist Eestimaad. Foto: ETV

Pärast jaanipäeva stardib ETV suvine mammutprojekt – mälumäng «Eesti mäng», mis on pühendatud 20 aasta tagusele kuumale suvele, kui Eesti võitis tagasi iseseisvuse.


35 saates pistavad Eesti-teemaliste küsimustega rinda tuntud inimesed kõigist 15 maakonnast.

«Eestis pole pärast «Miljonimängu» ju ühtegi televiktoriini olnud, aga inimesed ootavad seda,» ütles produtsent Tarmo Kiviväli, kes koos Maarek Toomperega saadet toodab.

Samade meest käe alt on tulnud Maire Aunaste saade «Mida teie arvate» ja telesari «ENSV». «Aga meil ei käi mäng mõisa ega eurode peale, auhindadeks on näiteks kodumaine mahemesi või taluleivapäts,» rääkis Kiviväli.

Mängulises televiktoriinis oodatakse kaasa lööma tuntud ja huvitavaid inimesi kogu Eestist. Produtsendi sõnul ei jäeta ukse taha ka kogenud kilbareid, kui mõni selline peaks soovi avaldama.

Stuudios, kus mängu suunab Gaute Kivistik, on peale mängijate suur mängulaud, nupud ja täring. Selle silmade arvust sõltub küsimuse kraad, õige vastuse puhul sammub mängija edasi ja vale puhul tagasi.
Samavõrd kui teadmisi, on vaja lihtsalt õnne. Žüriid saates pole, sest mälumänguveteranide Mati Talviku ja Tiit Kuninga koostatud küsimustel on ühesed vastused.

Pooletunnised saated lastakse eetrisse esmaspäevast neljapäevani kohe pärast «Aktuaalset kaamerat». Võistlus toimub turniirisüsteemis: kolme osalejaga saadetest pääseb edasi parim, neljapäevases mängus selgitavad nemad endi vahel edasipääseja. Alavoorude võitjate teed ristuvad augustikuises finaalsaates.

ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet rääkis, et mäng valmib koostöös maamajanduse infokeskusega, sest neil on palju kontakte üle terve Eestimaa ning nad aitavad leida toredaid osalejaid.

««Eesti mäng» on selline meelelahutuslik ja suvine, aga kavatseme mälumänguformaadiga ust paotada ja üldse ei välista, et varem või hiljem jõuab ka päris mälumäng ETVsse tagasi,» sõnas Normet. «Vaatame, milline võiks olla 21. sajandil televisioonis töötava mälumängu formaat.»

ETV suvesaated
•    12. juunist algab Euroopa kultuuripealinna Tallinna sündmusi ja ideid kajastav saade «2011» Piret Järvise juhtimisel.
•    14. juunil, mil möödub 70 aastat juuniküüditamisest, jõuab ETV eetrisse dokumentaalfilm «Mälestuste jõel».
•    11. juunist algav «Iloline inemine» on kümnest saatest koosnev sari Eesti inimestest. Saate autor Tiina Rebane on seda meelt, et liiga vähe pööratakse meil tähelepanu neile, kes pole kuulsaks saanud.
•    Oodatud sari «Lauluga maale» rändab sel suvel läbi kümne maakonna. Esimene selle suve salvestus on pühapäeval, 12. juunil kell 18 Kukruse mõisa õuel ja on avasaatena ETV eetris 18. juuni õhtul.
•    XI noorte laulu- ja tantsupeo «maa ja ilm» nädalal, alates 27. juunist on ETVs igaõhtused reportaažid peoks valmistumisest. Suursündmus ise on tavapäraselt otse-eetris. «Maast ja ilmast» asub telekavas «100 luulepärli» kohale – emakeeleõpetajate valitud sada luuletust on kevadhooaja jooksul vaatajateni jõudnud.
•    Välismaiste sarjade hulgas jõuab 4. juunist laupäevaõhtuti vaatajateni Evelyn Waugh’ samanimelise romaani järgi valminud draama­sari «Tagasi Bridesheadi» (Inglise 1981).
•    8. juunist hakkab ETV näitama sarja «Seitseteist kevadist hetke» (NSV Liit, 1973/2009). Kultusseriaal taastati Venemaal paar aastat tagasi linateose 35. sünnipäevaks ning läheb nüüd eetrisse värvilisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles