Pärnus algab ooperimuusika festival “PromFest”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Attila" nimirollis astub lavale 24aastane Valgevene bass Anatoli Siuko.
"Attila" nimirollis astub lavale 24aastane Valgevene bass Anatoli Siuko. Foto: Ants Liigus

Sel neljapäeval, 2. juunil algab Endla teatri teatrigaleriis ajaloonäituse avamisega Pärnu ooperimuusika festival “PromFest”, mille pärliks on Giuseppe Verdi ooper „Attila“ Üllar Saaremäe lavastuses.

“PromFesti” meediajuhi Merike Viilupi teatel mahub “Attila” lavastuse kõrval festivali kavva muudki põnevat nagu Mati Palmi loominguline õhtu, ooperilauljate meistriklass, Pärnu legendaarse lauluõpetaja Klaudia Taevi mälestusõhtu ja VII Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline noorte ooperisolistide konkurss.

Uudisena on kavas tasuta kinoseansid festivali varasemate ooperite “Rigoletto” ja “Thais” lavastuste salvestustest ja PromFesti ajaloo näitus Endla teatrigaleriis.

Näitus annab Viilupi sõnade järgi ülevaate festivali ja Klaudia Taevi konkursi ajaloost aastail 1996-2011. Näha saab huvitavamaid kostüüme “PromFesti” ooperilavastustest, fotonäitusel on taaselustatud festivali tipphetked, välja on pandud festivali kunstilise juhi Erki Pehki teatriauhind, Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise noorte ooperisolistide konkursi preemiad, ooperi „Attila“ reklaamplakati vaskkiiver muudki huvitavat.

Festivali kunstilise juhi Erki Pehki teatel on “PromFest” raskete aegade kiuste mahukaim nii programmilt kui ka külaliste arvult. “Esmakordselt arendame rahvusvahelist koostööd ooperiprojektiga “Attila”, milles osalevad Kaunase riikliku muusikateatri koor ja orkester,” ütles Pehk. “Nii uhket tegijate kooslust näeb Eesti muusikateatri maastikul harva. “PromFestil” on äärmiselt prominentne konkursižürii, osalevad eesti parimad teatritegijad ja noored lauljad.”

Festival kestab 12. juunini ja lõppeb piduliku galakontserdiga, kus kuue finalisti seast selgitatakse välja konkursi võitjad, toimub pidulik auhinnatseremoonia ja publik saab valida oma lemmiku. Kontserdist teeb otseülekande Klassikaraadio ja salvestab Eesti televisioon.

Pärnu rahvusvaheline ooperimuusikafestival toimub alates 2005. aastast neljandat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles