Minifestival Electric Storm toob Eestisse Däleki

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedigree
Pedigree Foto: Heikki Leis

Järgmisel reedel toimub järjekorras kolmas minifestival Electric Storm, mille raames tallavad lavalaudu USA alternatiivse hip-hopi lipulaev Dälek, legendaarne müraduo Öäk ning festivali «majabänd» Pedigree.

New Jerseyst pärineva duo Däleki juured ulatuvad juba 80ndate lõppu. Bändi praegune koosseis - MC/produtsent dälek ning produtsent oktopus - eksisteerib sellisel kujul 90ndate algusest.

Oma viimase stuudioalbumiga (Abandoned Language, 2007) suutis Dälek järjekordselt kriitikud ja kuulajad ahastama panna oma meisterliku lähenemise ja peadpööritava produktsiooniga.

Eemaldudes neile nii omaseks saanud industriaalsest, süngest ning lärmakast paletist, keskenduti siinkohal enim kompositsioonile, meloodiale tuues ühtlasi mängu täiesti uue instrumentatsiooni ning jäädes truuks oma loome kihilisusele.

Abandoned Language on piisavalt kompleksne, et rahuldada ka kõige tulisemat avangardisti ja parasjagu õhuline, et kaasa haarata ka tänapäeva peavoolu kuulajaskonda.

Minifestivali Electric Storm kureeriv «majabänd» Pedigree teeb raju põgenemiskatse stuudioseinte vahelt, kus parasjagu genereeritakse ja salvestatakse peagi valmivat täispikka uut albumit. Vägagi võimalik et tuleb esmaesitusele veel mõni täiesti värske lugu. Ühtlasi tähistab bänd tänavu 15ndat juubelit.

90ndate alguses laineid löönud legendaarne müraduo ÖÄk on hauast tagasi ja rautab bassivilina ja trummikolina saatel oma peatselt ilmuvat albumit «Imeväärne higi». Oodata võib psühhedeelset segu võbisevast happe-rokist ja äraspidistest regimeloodiatest mis kokku põrgates tekitavad määratlematu ja uudse eestipärase lühise.

Festival toimub 7. novembril Tallinnas uues rokiklubis Tapper, mis asub aadressil Pärnu mnt. 158G.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles