Pärnu söögikohad valmistavad võidu kalatoite

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Koržetsi keedetud kalasupp.
Vladislav Koržetsi keedetud kalasupp. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänavu 17.-26. juunini toimuva veefestivali „Watergate“ raames toimub minifestival „Pärnu lahe kala“, kus osalevad suvepealinna toitlustuskohad valmistavad võidu kalaroogasid.

„Watergate’i“ pressiesindaja Kristiina Garancise sõnutsi pakuvad Pärnu toitlustusasutused, mis soovivad festivalil osaleda välja kalaroa vastavalt koka fantaasiale.

„Üheks märksõnaks on kindlasti „paindlikkus“ tooraine suhtes, sest kala liikumist vees ja selle kättesaadavust on keeruline ette planeerida,“ märkis Garancis.

Kalatoite hindab žürii eesotsas Eesti räime suure fänni ja kohalike toitude propageerija Dimitri Demjanoviga. Veel kuuluvad žüriisse Vladislav Koržets, Tõnis Mägi ja Ivo Linna. Hindajad jälgivad peale toidu välimuse ja maitse ka hinna ja kvaliteedi suhet.

Kuigi hinnakujundus on vaba, saavad kõik veefestivali „Watergate“ passiomanikud roogadelt allahindlust. Kõikidel kalatoidusõpradel on võimalik pärast maitsmist anda oma hääl roale, mis on tema arvates festivalil kõige hõrgum.

Festivali kalatoite saab maitsta söögikohtades, mis on märgitud „Watergate'i“ kodulehel internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles