Film tartlasest pääses maailmakuulsa jalgrattafilmide festivali programmi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost

Tartu kutist Kristjan Aasmäest tehtud trikirattafilm valiti maailmakuulsa jalgrattafilmide Bicycle Film Festival (BFF) programmi. Festival põikab esmakordselt läbi ka Eestist, jõudes siia uuel nädalal toimuva Tallinna jalgrattanädala raames.

Jalgrattanädala ja legendaarse elamusspordifestivali korraldaja Risto Kalmre sõnul on BFFi toimumine Eestis oluliseks tähiseks siinsele rattakultuurile, meelitades huvilisi mitmelt poolt lähiriikidest. «Isegi tuntud rattalinnad Helsingi ja Stockholm pole seni saanud võimalust BFFi võõrustada. Loodame, et festivali globaalne menu ja inspireeriv filmiprogramm üheskoos Tallinna Jalgrattanädala tegevustega annavad ka siinsele linnarattavaimustusele otsustavalt hoo sisse,» ütles Risto Kalmre.

Eestlase video üle BFFi programmis tundis Kalmre uhkust. «Tegemist on esimese siinmail vändatud linateosega, mis esmakordselt BFFi programmi pääsenud on. Eelmisel aastal vaatas Bicycle Film Festivali filme 300 000 inimest Los Angelesest Tokyoni. «Simpel Dream» jõuab esmakordselt suurele ekraanile küll Tallinnas, kuid Tartu trikiratturi Kristjan Aasmäe loo maailma esilinastus toimub juuni lõpus Bicycle Film Festivali kodukohas New Yorgis, rännates sealt edasi 27 suurlinna, kus festival aset leiab,» lisas ta.

Film räägib lihtsa ja ausa loo sellest, kuidas täitus Tartu noore trikiratturi Kristjan Aasmäe unistus võistelda koos oma iidolitega Simpel Sessionil, Eestis toimuval Euroopa ühel suurimal BMX-i ja rulavõistlusel. 13-minutiline lühiportree toob läbi ühe unistuse täitumise loo välja teravad reaalsuskontrastid Eestis toimuva tippvõistluse ning Eesti oma kohaliku trikirattamaastiku vahel.

Filmi «Simpel Dream» saavad kõik huvilised kinost Artis vaadata 2. juunil kell 19.00.

Bicycle Film Festival Tallinna täpse programmi ja linastuvate filmide lühitutvustused leiab: www.bicyclefilmfestival.com/tallinn

Simpel Dream Trailer from Simpel Session on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles