Kes võtab koha sisse «Wolverine'i» lavastajatoolil?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projektiga pikalt seotud olnud Darren Aronofsky («Must luik») «The Wolverine'i» siiski lavastama ei hakka, Otsingud lavastaja leidmiseks käivad.
Projektiga pikalt seotud olnud Darren Aronofsky («Must luik») «The Wolverine'i» siiski lavastama ei hakka, Otsingud lavastaja leidmiseks käivad. Foto: Reuters

Teadaandest, et projektiga pikalt seotud olnud Darren Aronofsky («Must luik») «The Wolverine'i» siiski lavastama ei hakka, on nüüd paar kuud mööda läinud ning 20th Century Fox endiselt ametis eelseisvale filmile režissööri leidmisega.

Praeguseks on stuudio poolt sõelutud välja kaheksa arvestatavat kandidaati, kellest üks suure tõenäosusega lõpuks ka filmi etteotsa asub, kirjutas Forumcinemas.ee


Kandidaatide hulgas on nii Hollywoodi esimese järgu suurfilmide kui ka indie-kino juurest pärinevaid nimesid, kellest peaaegu kõik on action-žanris ka eelnevalt kätt proovinud. Stuudio kaalub järgnevaid režissööre: Jose Padilha («Eliitrühm» , «Eliitrühm 2»), Doug Liman («Bourne'i identiteet»), Antoine Fuqua («Treeningpäev»), Mark Romanek (« Ära lase mul minna», «Kiirfoto»), Justin Lin («Kiired ja vihased 5»), Gavin O'Connor («Uhkus ja au»), James Mangold («3:10 Yumasse») ja seni peamiselt reklaame vändanud Gary Shore.

Varasemad valikud Gavin Hood («Tsotsi») – kelle käe all valmis esimene Wolverine'i film – ja Aronofsky, kelle tööde hulgas on «Must luik», «Pi» ja «Reekviem unenäole», andsid mõista, et stuudio ei otsi filmi etteotsa tingimata kommertsfilmide poolest tuntud lavastajat. Uus nimistu demonstreerib aga, et olgugi et Fox on sõltumatumatele filmitegijatele nagu Romanek või Padilha endiselt avatud, on eelisseisus siiski popkornifilmide kogemusega režissöörid.

Kõigi kaheksa režissööri senisest filmograafiast suurt suvefilmi küll ei leia, aga ühe või teise eduka action-filmiga on saanud maha kõik peale Romaneki ja Shore'i. Limani «Hr. ja pr. Smith» teenis maailma kinokassades 2005. aastal enam kui 470 miljonit dollarit, samas kui Lini tänavune «Kiired ja vihased 5» on olnud Universali edukaim film peale «Mina, supervarast». Mangold lavastas hiljuti üle 260 miljoni dollari teeninud action-komöödia «Nagu öö ja päev», mille peaosades Tom Cruise ja Cameron Diaz. Fuqua, kelle käe all on valminud filmid nagu «Treeningpäev», «Kuningas Artur» ja «Päikese pisarad», on veelgi actioni-kesksema taustaga. O'Connor oli vastutav 2008. aasta «Uhkuse ja au» eest, mille peaosades on Colin Farrell ja Edward Norton, ning Lionsgate toob tänavu välja ka mehe uusima filmi «Warrior». Brasiilia päritolu Padilha lavastas aga linateose nimega «Eliitrühm» ning ka selle järje, samuti peaks just tema käe all valmima MGM-i uusversioon filmist «Robocop».

Suures osas Jaapanis aset leidva «The Wolverine'i» stsenaristiks on Christopher McQuarrie («Turist»). Aronofsky loobus projektist natuke aega peale hiljuti Jaapanit laastanud maavärinat ja tsunamit, kuigi ta lahkumist selle tragöödiaga ei seostata. Sellegipoolest väidavad paljud praegusel hetkel kuupäevata linateosega seotud allikad, et üleujutused ja maavärinad on plaanitavaid filmivõtteid tunduvalt komplitseerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles