Valga vene gümnaasium tervitas suve kontserdiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdi üks huvitavamaid numbreid oli 1. ja 2. klasside tants «Nukukesed», mida juhendas kehalise kasvatuse õpetaja Ljudmila Nevetšerja.
Kontserdi üks huvitavamaid numbreid oli 1. ja 2. klasside tants «Nukukesed», mida juhendas kehalise kasvatuse õpetaja Ljudmila Nevetšerja. Foto: Helju Keskpalu/Valgamaalane

Koolides on algamas suvevaheaeg ja vene gümnaasium korraldas kultuurikeskuses kontserdi «Tere, suvi!». Kireva kavaga kontsert lõppes suverõõmust rõkkava eestikeelse ühislauluga.

Et kontserdile tulnud juba enne saali sisenemist suvemeeleollu viia, kinkisid noormehed uksel igaühele õpilaste valmistatud lille. Saalis ilutsesid liblikad, suvine oli lavakujunduski. Ka kava teadustama tulnud kümnenda klassi õpilased Aliina Kirku ja Vladislav Kozlov avaldasid rõõmu, et varsti algab pikk suvevaheaeg ja kutsusid kõiki suvesse sukelduma.

Kontserdile saabus ootamatult ka Ded Moroz. Tema olid jänkud üles ajanud ja talle teate toonud, et Valga vene gümnaasiumi lapsed läksid kultuurikeskusesse pidu pidama. Kui pidu, siis järelikult algab uus aasta, arvas tema.

Selgus, et Ded Moroz ei teagi, mis on suvi. Seda selgitasid õpilased: 2.a klassi lapsed laulsid ja 3.b omad tantsisid. «Nüüd sain aru. Lähen ja räägin sellest ka oma lapselapsele Lumehelbekesele,» ütles külaline ja lahkus.

Aliina Kirku avaldas publikule, et tema jaoks on suvi meri, palju lilli, limonaadi ja muusikat, taevas ujuvad pilved, lendlevad liblikad, mängud, tantsud, sõbrad. Vladislav Kozlovi silme ette toob suvi jalgratta, telgi, jõe, kalapüügi, päevituse.

Kontserdi kirevas kavas lauldi klasside kaupa ja solistina, tantsiti rahvaste, mitmesuguseid rütmilisi, akrobaatilisi ja seltskonnatantse, loeti luulet, tehti tsirkust, demonstreeriti koolimoodi. Esinesid väikesed ja suured. Õpetajad Svetlana Kuzmenko ja Jelena Nilendere laulsid duetti.

Näidati, et koolis viljeldakse vene, eesti ja ukraina kultuuri. Esinemiskostüümid olid läbi mõeldud. Kümnenda klassi neiud tantsisid valssi lausa ballikleitides. Ekraanil näidati meeleolukaid slaide. Publik võttis kava hästi vastu.

Kontserdi lõpus lauldi koos eesti keeles: «Päikene paistab ja loodus lokkab, kätte jõudnud suvi ...» Lapsed lahkusid klasside kaupa. Saal jäi ikka rahvast täis. 1.a klassi õpetaja Tatjana Akimova sõnul oli igal õpilasel õigus oma kõige lähedasemad kontserdile kutsuda. Soovijaid oli rohkemgi olnud kui kohti saalis.

«Sellele kontserdile oli huvitav teema antud, sellepärast avanesid meie lapsed nii hästi. Nägite, kui palju andekaid lapsi meil on?» Nägin. On küll. Näiteks niisugust gümnastikat, nagu oli 1.–2. klassi tantsus «Nukukesed» ei suuda kaugeltki mitte iga klass näidata.

Et suvi aga sisukalt veeta, tasub igaühel meeles pidada 1.a klassi sõnu, et suvi sulab nagu šokolaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles