Staarnäitlejad tunglevad Spielbergi «Lincolni» filmi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Spielberg
Steven Spielberg Foto: Reuters

Steven Spielbergi uue filmi «Lincoln» ostäitjate ridadesse on lisandumas hulgaliselt uusi nimesid – DreamWorks Studios andis hiljuti teada, et läbirääkimised on käimas mitmete oma ala tipptegijatega, kirjutas Forumcinemas.ee.

Teiste seas on nimekirjas Joseph Gordon-Levitt (« Algus»), Tommy Lee Jones («Ei ole maad vanadele meestele»), Hal Holbrook («Vesi elevantidele», «Into the Wild»), James Spader («Sex, Lies and Videotape»), John Hawkes («Ameerika gängster», «Winter's Bone»), Tim Blake Nelson («Oo vennas, kus oled sa»), Bruce McGill («Collateral - ohtlik reisija») ja Joseph Cross («Milk»).

Doris Kearns Goodwini suurejoonelise biograafia «Team of Rivals» ekraniseeringu peaosadesse on aga kinnitatud Daniel Day-Lewis ja Sally Field.

Gordon-Levittiga on arutamisel leping, mille kohaselt hakkaks «Inceptioni» staar mängima Robert Todd Lincolni, presidendi vanimat poega. Jonesi tegelaskujuks oleks Thaddeus Stevens, Pennsylvania päritolu vabariiklane, kes oli abolitsionismi tulihingeline pooldaja. Ülejäänute kanda jääksid väiksemad ent siiski kaalukad kõrvalrollid.

Film räägib Lincolnist ja ta nõuandjatest – kes on kõik poliitilised rivaalid, seda nii omavahel kui ka presidendi suhtes. Stsenaariumi autoriks on Pulitzeri preemia, Tony auhinna ja Oscari nominatsiooni vääriliseks tunnistatud Tony Kushner («Inglid Ameerikas», «München»), produtsentideks Kathleen Kennedy ja Spielberg ise.

« Lincolni» võtted peaksid algama sügisel Virginias ning kinodesse on filmi oodata 2012. aasta lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles