Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kokkade matši võitsid Nuudi ja Potisepp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Anu Saagim
Copy
Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt korraldanud konkurss „Parim Toiduaine“ - 2008
Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt korraldanud konkurss „Parim Toiduaine“ - 2008 Foto: Artur Sadovski
Juba 14 aastat järjest on Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldanud konkursi «Parim toiduaine», kuhu on kõikidel aastatel kokku esitatud üle 1200 uudistoote. Ainsana
Eestis
hindab sellel toiduainete konkursil  toidutooteid professionaalne žürii.

Konkursil hindajate soosingu osaliseks saanud toodetest on võimalik valmistada tõeliselt häid ja huvitavaid toite. Selle tõestuseks palus toiduliit 28. oktoobril Upup lounge’i söögitegemises võistlema tuntud toidutööstrurid, kellele olid abiks Tallinna Teeninduskooli noored kokad. Võistlejad pidid 15 minuti jooksul valmistama etteantud toiduainetest maitsvad suupisted. Pettuma ei pidanud ükski saabunud külaline, tegemist oli tõeliselt põneva võistlusega, mille tulemused viisid keele alla.

Võitjameeskonnaks osutus koosseis:

Tiit Nuudi, Paulig Baltics Group juhatuse esimees

Sirje Potisepp, Eesti Toidutööstuse Liidu juhataja

Mari-Liis Surva, kokk

Žürii lemmiku tiitli pälvis maasikadessert sinihallitusjuustuga.

Teine võistkond valmistas lõhevahu korvikesi:

Anne Mere, AS Rakvere Lihakombinaat, juhatuse esimees

Kuldar Leis, Premia Tallinna Külmhoone AS

Enela Takk, kokk

Valmistatud toite hindas žürii kooseisus:

Merle Liivak, Cosmopolitani peatoimetaja

Liisi Eesmaa, moekunstnik

Tarmo Kriis, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja

Lisaks meeskondade pakutud hõrgutistele võis maitsta Upup lounge’i peakokk Aleksei Popovi valmistatud meistriteoseid «Parima toiduaine» kuldmärgiga pärjatud toodetest.

Tagasi üles