Scarlett Johansson on kistud järgmisesse skandaali: fännid süüdistavad teda vähemuste represseerimises

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

33-aastane Scarlett Johansson on sattunud fännide pahameele alla, kui otsustas mängida transseksuaalset tegelaskuju.

Scarlett Johansson hakkab filmis «Rub & Tug» mängima Jean Marie Gill tegelaskuju, kes küll sündis naisena, kuid kes vanemas heas hakkas end identifitseerima mehena. Jean Marie võttis endale nimeks Dante Gill ning juhtus 1970-1980ndatel aastatel Pittsburghis massaaži ja seksisalongi, kirjutas Metro.

Mitte keegi ei kinnitanud kunagi, et Gill ka päriselt transmees oli, kuid tema surmakuulutuses viidati sellele, et ta tahtis, et talle viidataks kui härra Gillile. Lisaks olevat naine lasknud endale teha mõned algsed operatsioonid, mille tulemusena nägi ta rohkem mehelikum välja.

Scarlett Johansson on jaapanlannast olemisest kaugel.
Scarlett Johansson on jaapanlannast olemisest kaugel. Foto: Paramount Pictures/AP

Filmi režisööriks on Rupert Sanders, kellega Johansson tegi koostööd ka filmi «Ghost in the Shell» juures. Ka see film sai suure negatiivse vastukaja osaliseks, kui valgenahaline näitlejanna mängis Jaapani päritolu tegelaskuju. 

Kui Johansson sai rollivaliku pärast juba siis palju kriitikat, siis ei pääsenud ta sellest ka praegu. Twitteris säutsusid paljud inimesed sellel teemal kritiseerides just näitlejannat rolli aktsepteerimise osas:

Kui meediakanalid püüdsid Scarlett Johanssonilt selle teema osas kommentaari saada, siis tekitas ka see omajagu vastuolu. Johansson olla väidetavalt öelnud: «Öelge neile, et nad pöörduksid Jeffrey Tambori, Jared Leto ja Felicity Huffmani esindajate poole kommentaarideks.»

Scarlett viitas oma kommentaariga sellele, et Felicity Hoffman mängis 2005. aastal transnaist filmis «Transameerika», millega ta kandideeris ka Oscarile, Jared Leto võitis Oscari enda transnaise rolli eest filmis «Dallas Buyers Club» ning Jeffrey Tambor võitis kaks Emmyt, kui mängis transnaist telesarjas «Transparent».

Kuid ka need rollivalikud said suure vastuolu osaliseks ning Tambor lahkus «Transparent» sarja juures, kui teda seksuaalses ahistamisest süüdistati. Mees seda eitab.

Scarlett Johansson sõnas filmis «Ghost in the Shell» jaapanlannat Kaori Yamamoto mängides, et mitmekülgus on Hollywoodis tähtis ning et ta ei taha kunagi mängida tegelast, kui see on kellelegi solvav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles