«Reisipalavik» rändab sel pühapäeval Šveitsis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi šokolaadikompvekid
Šveitsi šokolaadikompvekid Foto: Caro / Scanpix

Pühapäeval kell 14 rändab Raadio 2 saade «Reisipalavik» Euroopa ühes edukamas riigis Šveitsis. Reisijuhiks on seal elanud ja töötanud Martin Lään, saadet toimetab Ingrid Peek.



Šveitsi peale mõeldes meenuvad lisaks Alpidele, kuulsale šveitsi täpsusele ja kelladele ilmselt ka juust, šokolaad ning kuulsad Šveitsi pangad, kus enamik Hollywoodi filmide rikkuritest kangelased ja kurikaelad oma miljoneid hoiavad.



Šveitslased on tuntud oma täpsuse ja korraarmastuse poolest. «Tean juhtumeid, kui näiteks sünnipäevapeole kutsutud naabrid on peolt lahkunud täpselt kell 22, kui algab öörahu, ning seejärel kodust kell 22.10 oma endistele võõrustajatele politsei kutsunud,  põhjendusega, et «see on teile endale hea»,» kirjeldab šveitslaste loomuse iseärasusi Martin, kes elas ja töötas kolm aastat Genfis Eesti Vabariigi alalises esinduses.



Šveits on populaarne puhkusekoht mägede nautijate seas – Alpide ja Jura mäestikud peibutavad talvel suusatajaid, suvel matkajaid.



Genfi järve ääres asub Montreux, mille ilu ja rahu hindas ka Freddie Mercury, kes veetis seal oma viimased elupäevad.



Šveitsis ringi reisides on mõtet väisata ka naabruses asuvat miniriiki Liechtensteini, mille üheks suureks sissetulekuallikaks panganduse kõrval on muide valehambad.



Lisaks sellele viib Martin Lään pühapäevase «Reisipalaviku» kuulajad meeleolukale reisile mööda Šveitsi vaatamisväärsusi, tutvustab kohalikku kööki, kust pärit fondüü, raklett ja muidugi suurepärased juustud ning teeb ülevaate šveitsi kultuurist. Vahepaladena kõlab šveitsi muusika.



Varasemad Reisipalaviku rännakuid saad kuulata Raadio 2

kodulehelt

.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles