Kes on Inglismaa jalgpallikoondise MMi veerandfinaali aidanud väravavaht Jordan Pickford?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa koondise väravavaht Jordan Pickford
Inglismaa koondise väravavaht Jordan Pickford Foto: Dmitry Korotaev / Kommersant/Scanpix

Inglismaa jalgpallikoondis kohtus 3. juulil MMi kaheksandikfinaalis Colombiaga ja sai penaltidest võidu 4:3 ning läheb 7. juulil veerandfinaalis kokku Rootsiga.

Inglismaa koondise kangelaseks tõusis Harry Kane’i ja teiste penaltilööjate kõrval 24-aastane väravavaht Jordan Pickford, teatab thesun.co.uk.

Inglismaa koondise kapten Harry Kane õnnitlemas väravavaht Jordan Pickfordi pärast võitu Colombia üle
Inglismaa koondise kapten Harry Kane õnnitlemas väravavaht Jordan Pickfordi pärast võitu Colombia üle Foto: Yuri Cortez / AFP/Scanpix

Pickford sattus enne Inglismaa-Colombia kohtumist Belgia koondise väravavahi Thibaut Courtois’ naeru alla, kuna belglase arvates on inglaste väravavaht «päkapikk».

Belgia koondise väravavaht Thibaut Courtois
Belgia koondise väravavaht Thibaut Courtois Foto: Valery Sharifulin / Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Inglismaa ja Belgia kohtusid 28. juunil Kaliningradis MMi alagrupimängus ning Belgia sai võidu 1:0. Pickford ei suutnud siis tõrjuda poolkaitsja Adnan Januzaj pealelööki.

Belgia ründaja Adnan Januzaj lõi palli Inglismaa väravasse, väravavaht Jordan Pickford ei suutnud seda ära hoida
Belgia ründaja Adnan Januzaj lõi palli Inglismaa väravasse, väravavaht Jordan Pickford ei suutnud seda ära hoida Foto: Attila Kisbenedek / AFP/Scanpix
Belgia ründaja Adnan Januzaj lõi palli Inglismaa väravasse, väravavaht Jordan Pickford ei suutnud seda ära hoida
Belgia ründaja Adnan Januzaj lõi palli Inglismaa väravasse, väravavaht Jordan Pickford ei suutnud seda ära hoida Foto: Matthias Koch / imago/Matthias Koch/Scanpix

«Jordan Pickford on umbes kümme sentimeetrit lühem kui mina. Mina oleksin selle löögi kindlalt tõrjunud, kuid inglane pidi «võimlema» ja ikka ei saanud palli kätte,» teatas belglane Twitteris.

Belgia koondise väravavaht Thibaut Courtois
Belgia koondise väravavaht Thibaut Courtois Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP/Scanpix

Wikipedia andmetel on Pickford 185-sentimeetrine ja Courtois 199-sentimeetrine.

Inglastest jalgpallifännid kommenteerisid pärast Inglismaa koondise võitu Colombia üle, et kes viimasena naerab, naerab paremini ning paremini naerjad on Pickford ja teised Inglismaa koondislased.

Inglismaa koondise väravavaht Jordan Pickford
Inglismaa koondise väravavaht Jordan Pickford Foto: Marco Iacobucci / IPA / PA Images/Scanpix

Inglaste uus kangelane Jordan Lee Pickford sündis 7. märtsil 1994 Inglismaa kirdeosas Sunderlandi eeslinnas Washingtonis.

Ta alustas oma jalgpalluriteed Sunderlandi kuulsas jalgpalliakadeemias, arenedes ja liikudes aina edasi. Ta mängis mitmes Inglismaa klubis, sõlmides 2017. aasta juunis 25 miljoni naela suuruse lepingu Evertoni jalgpalliklubiga.

Pickford kuulus Inglismaa alla 16-aastaste, alla 17-aastaste, alla 18-aastaste, alla 19-aastaste, alla 20-aastaste ja alla 21-aastaste koondisse.

Hüüdnime Picky kandev Pickford sai kutse Inglismaa põhikoondisse oktoobris 2016, kui Inglismaa kohtus MMi kvalifikatsioonimängus Sloveeniaga. Koondise täisliikme debüüdi tegi ta 2017. aasta novembris, kui Inglismaa kohtus sõprusmängus Saksamaaga.

Inglismaa koondise väravavaht Jordan Pickford
Inglismaa koondise väravavaht Jordan Pickford Foto: Mikhail Tereshchenko / Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Pickford on oma kallima Meghan Davidsoniga olnud koos kümme aastat. Nad käisid koos koolis, neist said alguses sõbrad ja siis kallimad. Davidson lõpetas sellel aastal Sunderlandi ülikooli. Naine ei ole spordikauge, ta mängib tennist, tegeleb jooksmisega ja elab oma elukaaslase matšidele kaasa.  

Pickfordi perre kuuluvad veel isa Lee, ema Sue ja vend Richard.

Isa Lee Pickford töötas varem Lambtoni mõisas metsavahina, kuid nüüd on tal oma ehitusfirma. Ema Sue Pickford töötab õpetajana St Robert of Newminster katoliku koolis. Selle kooli lõpetas ka nüüdseks kuulus väravavaht.

Jordan Pickfordi sõnul tõid ta vanemad üsna palju ohvriks, et ta saaks professionaalseks jalgpalluriks ja ta on neile selle eest tänulik.

Inglismaa koondise väravavaht Jordan Pickford
Inglismaa koondise väravavaht Jordan Pickford Foto: Marco Iacobucci / IPA / PA Images/Scanpix

Pickford kuulus ka oma kooli jalgpallimeeskonda, kuid seal ei olnud ta väravavaht, vaid ründaja, saades hüüdnimeks Speedy.

«Oli näha, et Pickford on spordis andekas. Ta sai nii kooli kui piirkondlikel jooksmise, jalgpalli ja tennise võistlustel esikohti. Teda treeniti Sunderlandi akadeemias väravavahiks, kuid temast oleks saanud ka hea ründaja. Tema vanuses noored jalgpallurid muutuvad vahel ülbeks, kuid mitte Pickford. Ta on hoopis teisest puust. Ta on meie kooli üks kuulsamaid vilistlasi,» laususid St Robert of Newminster katoliku kooli õpetajad.

Pickfordi ja ta vend Richard, kes on kuus aastat vanem, hakkasid koduhoovil palli taguma juba väga väikestena.

9. – 11. eluaastani tegeles tulevane väravavaht poksiga ja see spordiala meeldib talle seni. Veel on tema lemmikaladeks golf ja motokross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles