Elizabeth II keelas oma mehel grillimise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II ja prints Philip
Elizabeth II ja prints Philip Foto: Anwar Hussein/SIPA / Anwar Hussein/SIPA/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II keelas oma abikaasal, prints Philipil nende suvekodu, Šotimaal Aberdeenshire’is asuva Balmorali lossi aias grillimise, kuna see on ohtlik nii eakale printsile endale kui metsatulekahjuohu tõttu.

Kuninganna, ta mees ja teised kuningliku pere liikmed korraldavad suvehooajal Balmoralis sageli grillipidusid, teatab iltalehti.fi.

Šotimaal asuv Balmorali loss
Šotimaal asuv Balmorali loss Foto: Caro / Rupert Oberhäuser / Caro / Rupert Oberhäuser/Scanpix

Sel kevadel ja suvel on Aberdeenshire’is väga vähe vihma sadanud ja selle tõttu on kohalike võimude poolt antud metsa- ja maastikutulekahju hoiatus.

Elizabeth II arvates peaksid ka nemad pidama sellest hoiatusest kinni ja jätma oma lossi aias grillimise ära seni, kuni hakkab vihma sadama ja ohtu enam ei ole.

Elizabeth II
Elizabeth II Foto: Jane Barlow / AP/Scanpix

Briti õukonna esindajate teatel oli prints Philip noorena agar ja oskuslik grillija, kelle valmistatud liha kiitsid paljud.

Vanemana on ta vähem seda teinud, kuid ükski suvine puhkus ei ole möödunud paari grillipeota.

Kuninganna Elizabeth, prints Edward, prints Philip ja prints Andrew 1960. aastate lõpul Balmoralis
Kuninganna Elizabeth, prints Edward, prints Philip ja prints Andrew 1960. aastate lõpul Balmoralis Foto: PA / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

«Prints Philip lootis ka sel suvel Balmoralis grillida, kuid kuninganna keelu tõttu ei saa ta seda teha. Prints loodab, et keeld millagi tühistatakse ja ta saab tegeleda selle suvise tegevusega,» sõnas õukonnaliige.

Prints Philip
Prints Philip Foto: Anwar Hussein / EMPICS Entertainment/Scanpix

Ta jätkas, et kuna prints Philip on juba 96-aastane ja tal on terviseprobleeme, siis Elizabeth II arvates ei peaks ta mees enam grillimisega tegelema, kuna võib end vigastada.

Šotimaal asuv Balmorali loss
Šotimaal asuv Balmorali loss Foto: / Spectrum / HIP / TopFoto/Scanpix

Elizabeth II ja ta mees elavad Balmoralis tavaliselt juulis ja augustis. Nad ei korralda seal vastuvõtte, vaid naudivad puhkust koos teiste pereliikmetega.

Balmorali loss on Briti kuningliku pere residents alates 1852. aastast, kui selle lossi ostis kuninganna Victoria abikaasa, kaasvalitsejast prints Albert. Tegemist ei ole niinimetatud kroonilossiga, mis on riiklik ehitis, vaid kuningliku pere eralossiga.

1890. aasta foto Balmorali lossist
1890. aasta foto Balmorali lossist Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library/Franc/scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles