Video: Kanada peaministri sõnul ta ei mäleta, et oleks 18 aastat tagasi reporterit kabistanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Trudeau
Justin Trudeau Foto: Chris Young / The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau pöördus avalikkuse poole, kuna teda süüdistati, et 2000. aasta kultuurisündmusel ahistas ta naisreporterit. 

Trudeau teatel ta ei mäleta, et oleks mingit ahistamist aset leidnud või üldse midagi negatiivset, teatab theguardian.com.

Justin Trudeau
Justin Trudeau Foto: JONATHAN HAYWARD / The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Trudeau väidetavast ahistamisjuhtumist kirjutas juunis Kanada tuntud blogija, kelle andmetel osales 28-aastane õpetaja Trudeau Briti Columbias Crestonis õllefirma sponsoreeritud festivalil, kus koguti raha lumelaviinidest teavitamise ja turvalisuse programmile.

Trudeau’d huvitas see programm, kuna ta vend Michael hukkus 1998. aastal lumelaviinis.

Briti Columbia väljaanne Creston Valley Advance avaldas pärast festivali anonüümse artikli, et Justin Trudeau nimeline mees kabistas ja ahistas festivali kajastanud naisreporterit.

Kirjutises ei olnud juhtunu detaile, kuid oli, et reporter tundis end solvatuna ja Trudeau vabandas hiljem.

«Ma vabandan. Kui ma oleksin teadnud, et tegemist on päevalehe ajakirjanikuga, siis ma ei oleks nii käitunud,» olevat Trudeau öelnud.

4. novembril 2015 Kanada peaministriks saanud Trudeau  pöördus 1. juulil esmakordselt nimetatud teemaga avalikkuse poole.

 «Mäletan seda Crestoni festivali hästi. Tegemist oli rõõmsa päevaga ja ma ei mäleta mitte ühtegi negatiivset kohtumist sellest päevast,» lausus kanadalane.

Justin Trudeau
Justin Trudeau Foto: Geoff Robins / AP/Scanpix

Naine, keda Trudeau väidetavalt kabistas, on hoidnud avalikkusest eemal.

2000. aastal Creston Valley Advance väljaandjaks olnud Valerie Bourne’i teatel ta mäletab noore naisreporteri juhtumit, kuna reporter tuli talle sellest rääkima.

«Reporteri teatel oli nende kohtumine väga lühiajaline. Seda on väga raske klassifitseerida seksuaalrünnaku alla,» sõnas Bourne.

Nimetatud lehe peatoimetaja oli 2000. aastal  Brian Bell, kelle teatel ta ei mäleta, et muusikafestivalile saadetud reporter oleks sealt tagasi tulnuna olnud šokeeritud.

«Ma usun reporterit ja ka seda, mida ta kirjutas pärast festivalil käimist. Minu meenutuste kohaselt oli see reporter väga professionaalne, kuid alati sellest ei piisa, sest ka ajakirjanikud võivad sattuda ahistamisolukordadesse,» teatas Bell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles