Galerii! 335 kilomeetrit hiljem: teatejooksjad jõudsid Munamäelt Piritale!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

100 jooksuhuvilist kümnes tiimis võttis nädalavahetusel ette 335 km pikkuse teatejooksu Munamäe tipust Pirita Topini.

Tegemist oli Nike'i korraldatava teatejooksuga «Tipust Topini» ehk Munamäelt mereni, kus võistkonnad läbivad järjest joostes 335km. Sel aastal osaleb jooksus 10 võistkonda ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul on jooksjaid kokku 100!

Jooks sai alguse laupäeva 30. juuni hommikul Suure-Munamäe jalamilt ja viis jooksjad läbi Rõuge, Otepää, Elva, Tartu, Palamuse, Porkuni, Tapa, Lehtse, Jäneda, Kõrvemaa, Raasiku, Saha ning pühapäeva pärastlõunaks jõuti finišisse Pirital. 

Teatejooksul osales 10 kümneliikmelist võistkonda ning iga jooksja jookseb rajal 3 korda. Üksiku etapi pikkus jääb 8-15km vahele ja ühe jooksja poolt läbitud kogudistants on 25-40 km. Võistkonnad on pidevalt liikumises ja jooksja võistkonnakaaslased sõidavad autoga järgmisesse punkti, kus toimuvad vahetused. Tegemist ei olnud võistlusega ning peamiseks eesmärgiks on inspireerida inimesi liikuma ja külastama joostes Eesti kaunimaid paiku.

Osavõtjate põhituumiku moodustavad Nike, Sportlandi, MyFitnessi, Eesti Meedia, Tallinna Maratoni, Fifaa jooksjad.

Eesti Meedia tiimis jooksevad juhatuse esimees Sven Nuutmann, meediadivisjoni direktor Nele Laev, peaanalüütik Kaarel Lippus, IT-juht Rainer Nagel, koolitusjuht Helena Laus, uudismeedia assistent Airi Arrak, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, meeleahutusportaalide juht Kertu Jukkum, Tartu Postimehe ajakirjanik Jüri Saar ja Kanal2 reporter Jaanus Koort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles