Vanalinna päevad täidavad pealinna meluga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinna päevade möll kestab tänavu üheksa päeva.
Tallinna vanalinna päevade möll kestab tänavu üheksa päeva. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Sel laupäeval algavad Tallinnas 30. vanalinna päevad, mis kannavad sedapuhku tunnuslauset “Avatud südamega linn”.

Peale selle avab samanimeline muusikal laupäeva õhtul Tallinna Raekoja platsil ka 5. juunini kestva suurürituse.

Muusikal “Avatud südamega linn” toob vanalinna päevade kodulehe teatel vaatajateni imekauni muinasloo, mis oli seni kaitsvate linnamüüride vahele ununenud.

Lugu jutustab vaesest perest pärit Margareetast, kes armub rikkasse ja suursugusesse Hermanni, kelle keelatud armastusest saab nurgakivi Tallinna vanalinna müüridele. Kas noorte armastus on määratud püsima? Miks on Tallinna vanalinn südamekujuline?

Armastajapaari mängivad näitleja Marilyn Jurman ja ansambli Traffic solist Silver Laas. Jutustajarollis on Toomas Nipernaadi, keda mängib Tommyboy. Kaasa teevad veel El Mayonesa, Nele Kirsipuu, Marvi Vallaste, Hannes Mets, Kristo Veinberg ja Meelis Rondo. Oma osa on ka ooperilauljatel Priit Volmeril ja Oliver Kuusikul.

Vanalinna päevade kava on jagatud teemapäevadeks ja tähtsamad üritused koonduvad Raekoja ning Vabaduse platsile. Lisaks on iga päev kaasatud programmi paljud teemaga sobivad asutused.

Nii toimub pühapäevasel kirikupäeval Tallinna pühakodades hulk jumalateenistusi, kirikukontserte ja perepäevi.

Esmaspäeval, 30. mail on vanalinna päevade raames spordipäev ja siis toimub Tallinna vanalinnas kontoritöötajate jooks “Rat Race” ja õhtul saab Raekoja platsil elada kaasa Eesti rammumeeste jõukatsumistele. Päeva jooksul saab osaleda mitmetel terviseüritustel.

Teisipäeval on kavas teatripäev ning kolmapäeval lastepäev.

Kolmapäevase lastekaitsepäeva põhiüritused on koondunud Raekoja platsile, kus peaks tegevust leidma igas vanuses jõnglane.

Neljapäevase muusikapäeva lõpetab Raekoja platsil Rein Rannapi suurteos “Rannapi rokk-kantaadid: Ilus maa & Taevas ja maa”, milles osalevad rokkansambli Kosmikud laulja Hainz, RAT Estonia ooperibass Priit Volmer, Ellerhein ja RAMi koorid dirigent Tiia-Ester Loitme juhtimisel. Neid saadab ansambel joosseisus Rein Rannap klahvpillidel, Laur Joamets kitarril, Andrus Lillepea trummidel ja Vambola Krigul löökpillidel.

Reede, 3. juuni on pühendatud Tallinna muuseumidele. Sel päeval saab kohtu vaateplatvormil osaleda muinasaja festivalil, ekskursioonidel Tallinna vanalinnas ja muuhulgas õppida Mustpeade majas vennaskonna tantse.

Laupäev, 4. juuni rüütlipäev kujuneb vanalinna päevade programmis ilmselt üheks tihedamaks ja põnevamaks. Päeva mahuvad nii ajaloolise mõõga turniir Skoone väljakul kui ekstreemispordivõistlus “Red Bull Minidrome” Vabaduse väljakul. Raekoja platsil on võimalik alates pärastlõunast kaasa elada lilleballile ja lillekleitide show’le.

Tallinna vanalinna päevad tõmmatakse pühapäeval, 5. juunil kokku kultuuripealinna rattaparaadi ja pärastlõunal Raekoja platsil toimuva suure vabaõhukontserdiga, millel astub üles Eesti riiklik sümfooniaorkester dirigent Daniel Raiskini juhtimisel.

Vanalinna päevade täpse kavaga saab tutvuda festivali kodulehel internetis.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles